Een nieuwe job (+ wat met de blog?)

De afgelopen weken post ik hier wat minder… Bloggen over hardlopen en andere lichamelijke toeren is moeilijk als je lichaam niet zo mee wil. Er is echter ook een andere reden die wel een pak positiever is: ik was namelijk keihard in de ‘the running’ (haha) voor een nieuwe job. Uiteindelijk werd ik de kandidaat die als eerste over de finish kwam: hoe en wat en waarom vertel ik jullie in de komende 750 woorden! 

Voor zij die misschien niet weten wat ik tot nu toe deed: ik werk voorlopig nog even als pers- en communicatieverantwoordelijke bij een theaterbureau. Veel administratie, persberichten en productie regelen dus. Het laatste jaar merkte ik echter dat ik hierop flink uitgekeken was. Zowel mijn vriend als mijn professionele omgeving gaven aan dat ik toch wel meer kon… In mei vorig jaar kwamen mijn gezondheidsproblemen echter door mijn plannen gefietst. Ik besloot bij mijn huidige werkgever te blijven om niet nog meer stress op mijn lijf te leggen.

In januari begon het echter opnieuw serieus te kriebelen en begon ik mondjesmaat te solliciteren. Ik stuurde nogal wat geestige mailtjes uit (al zeg ik het zelf) en werd op verschillende gesprekken uitgenodigd. Ik zag deze vooral als testritjes: eigenlijk was ik vooral zelf nog op zoek naar wat ik precies wilde doen. Steeds meer voelde ik mij aangetrokken tot vacatures rond sociale media. Toen zag ik een vacature in Strombeek bij het consultancy bedrijf Tobania, een van de grotere IT- en businessmonsters op de markt.

Ik kroop in mijn pen en ging daar in spreekwoordelijke inktboomhut even nadenken over wat ik ging schrijven…

Graag stel ik mezelf hier even voor. Ik ben Lien Robberechts en ik ben op zoek naar een job in de buurt waar ik ben opgegroeid… Zodat ik met de fiets heen en weer kan pendelen… Of nog liever al lopend! Af en toe ren ik namelijk wel eens 42 kilometer na elkaar en daarvoor moet je trainen. Hier hebben we meteen het eerste punt: ik ben een toegewijde doorzetter en ik hou van de groepssfeer van een vrolijke bende die samen voor één doel gaat!

Zo, daarmee was de toon wel gezet, vermoed ik. Daarna volgden nog wat lekker opschepperige zinnetjes over bepaalde talenten die ik naar mijn mening wel bezit. Twee weken later liep ik rode bieten uit te kiezen in de supermarkt (ja, echt!) en babbelde ik vervolgens een uurtje rondjes door de chipsafdeling terwijl ik een beetje buiten adem mijn verhaal deed… Mailen, dat kan ik wel! Van telefoontjes word ik daarentegen zenuwachtig. Vooral als de beller naar ‘sterke en zwakke punten’ en het verkopen van pennen begin te informeren.

Maar goed, er volgden nog een viertal gesprekken en toen fietste ik op een behoorlijk mistige ochtend 25 kilometer langs jaagpaden en fietsostrades naar Strombeek om mijn handtekening te zetten. Binnen 6 weken word ik Social media en PR lead, een functie die op mijn lijf geschreven is volgens de mensen die mij kennen. Zelf denk ik dat ook wel, ook al stond het zweet me de afgelopen weken toch al regelmatig in de handjes.

Intussen zijn we enkele dagen verder en ben ik (zoals steeds) obsessief met de voorbereidingen begonnen. Kranten verslinden, marketingstrategieën bijspijkeren, IT-kennis vergaren. Hoe trots ik ook ben in een functie terecht te komen waarvoor ik eigenlijk geen opleiding heb, ik weet dat ik ook heel wat te bewijzen heb. Maar voor uitdagingen ruil ik voor plezier mijn hippie-broeken in voor een blazertje…. Zolang ik af en toe maar eens een toertje ‘om den blok’ kan lopen.

En wat met de blog… Tja, ik blijf natuurlijk gewoon schrijven als ik er nood aan heb, maar mijn bijberoep zal met zo’n veeleisende betrekking natuurlijk een beetje op de tweede plaats komen te staan. Zodra ik fysiek weer wat meer kan, vermoed ik dat er ook wat interessantere berichten zullen verschijnen! Ik kijk er alvast naar uit jullie mee te nemen in mijn nieuwe avonturen.

16 gedachten over “Een nieuwe job (+ wat met de blog?)

  1. Eerst en voornamelijk gefeliciteerd met jou nieuwe uitdagende job. Het was aangenaam om een fantastisch stukje uitloven sollicitatiebrief te lezen. Nog meer fantastisch is te lezen dat het zijn resultaat heeft bereikt en jij een nieuw hoofdstuk kunt schrijven in jou loopbaan.
    Het werkt inspirerend om zelf ook ruimer te denken dan wat mijn opleidingsachtergrond is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s