Tag voor waterratten

Noodgedwongen breng ik deze dagen heeeel wat tijd door in het zwembad… Echt erg vind ik dat niet: als we maar kunnen sporten! Toen ik op internet op zoek ging naar een bloggerstag voor zwemmen, bleek die gewoon niet te bestaan! Daarom besloot ik zelf maar een waterrattag te maken: voor iedereen die ooit met water in contact komt. Dus eigenlijk ben je nu wel wat verplicht ‘em over te nemen…. Of je nu graag zwemt, of niet! 

 • Wanneer heb je leren zwemmen?

Als kleuter ging ik met mijn broer mee naar de zwemles bij de kinesiste in ons boerengat. Daar leerde ik de beginselen zoals drijven etc. Dat oefenden we dan later in het berenbad in Londerzeel met mama erbij. Ik herinner me het moment nog heel goed dat ik uit mezelf boven kon drijven en een beetje schoolslag kon zwemmen. Toen was ik een jaar of vier, denk ik! Vanwege onze vakanties aan het water, hebben mijn ouders ervoor gekozen ons vroeg van onze waterangst af te helpen.

 • Heb je ooit een traumatisch watermoment meegemaakt?

Nee, ik heb me altijd heel erg thuis gevoeld in het water. Vakanties waren (en zijn) nooit compleet zonder zwembad, riviertje of zee erbij. Vroeger moest dat vooral een plek zijn om te spelen, tegenwoordig ga ik altijd op zoek naar een baantjezwembad.

IMG_20170813_191629415IMG_20170813_191554480

 • Zwembad of zee?

Voor te trainen het zwembad, maar ik ben ook niet bang van zwemmen in de zee. Een riviertje of meertje met niet al te sterke stroming vind ik ook fantastisch! In Frankrijk konden we ons vroeger uren vermaken met mooie stenen zoeken in het water, zwemmen en later ook van bruggen afspringen. Hoogtevrees heb ik dan weer wel, maar ik liet me graag overtuigen:-). Oudere broer…

 • Is een zwembad op vakantie een must?

Jazeker, voor mij wel. Zelfs op citytrip hebben we bijna altijd een zwembad in ons hotel of in de buurt om de beentjes na een dag wandelen los te gooien. Onlangs gingen we naar Budapest en dat is een fantastische zwemstad!

 • Welke zwemstijlen beheers je?

Schoolslag, rugslag en crawl. Vanwege mijn heupen en knieën kies ik altijd voor het laatste tegenwoordig, maar ik ben er tot mijn schaamte nog altijd niet geweldig goed in. Er wordt aan gewerkt, laten we zeggen.

 • Heb je zwemdiploma’s?

Waarschijnlijk, maar ik betwijfel of die niet lang geleden met het oud papier meegingen.

 • Wat is je favoriete zwemtraining?

4×100 meter opwarming met ’20
150 m paddles
5×100 meter sprintjes
100 meter plank
200 meter met ademhaling om de 3-5-7 slagen (elke 25 meter een stapje verder en 1 lengte rust en dan 1 herhaling)
Uitzwemmen met vinnen

IMG_20180630_100015775IMG_20180407_141927324.jpg

 • Plas je soms in het water?

In het zwembad ga ik altijd voor ik het water in ga. In zee… Tja, het water wordt er toch lekker warm van, hè!

 • Wat is de mooiste plek waar je ooit ging zwemmen?

Ongetwijfeld Canada… Ons huisje op Salt Spring Island lag aan het water. Je kon er zwemmen, kajakken etc. en daarna rechtstreeks de jacuzzi in. We hadden daarenboven heerlijk weer en de kolibries vlogen je om de oren. Een magische plek.

DSC_0284DSC_0225

 • Hou je ook van het strand/zand

Nee. Geef mij maar het water. Stranden zijn alleen leuk als je erop mag rennen.

 • Kan je surfen?

Ha, met mijn gevoel voor evenwicht?

 • Andere watersporten waar je wat van kunt?

Ik ben wel eens gaan SUPen en ik heb op een blauwe maandag een zeildiploma gehaald… Telt dat? Kajakken vind ik lollig, maar alleen als we met twee in de boot mogen en er iemand met sterke armen achteraan zit!

IMG_0841

2 gedachten over “Tag voor waterratten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s