Ups en downs van de week!

Jup, ik ben weer geblesseerd. Wat iedereen (behalve ikzelf) misschien al zag aankomen, is een nieuwe slijmbeursvliesontsteking. Vorig jaar zat ik daarmee van maart tot september aan de kant. Deze editie verloopt het herstel iets vlotter. Een overzichtje van mijn alternatieve trainingsweek… 

Oh, even voor je verder leest! Ik geef een Antwerp 10 miles #RunAntwerpRun shirt weg op mijn Instagram. Doe gerust mee!

Maandag 4 maart

Op maandag hou ik het altijd vrij rustig en dat is vandaag niet anders… Een half uurtje krachttraining en stretch en een rondje fietsen naar het werk (samen 10 kilometer) zorgen dat ik toch wat beweging pak, maar het gaat niet zo best! Het rotte van slijmbeursontsteking is dat het in beweging opspeelt, maar ook in rust! Als bureaumens dat vooral met haar koppeke werkt, is dat niet zo handig!

Ik besluit ook de komende dagen looprust te nemen, maar gelukkig ben ik – in tegenstelling tot vorig jaar – inmiddels wel een crawlzwemmer. Geen goede, maar ik kan het wel!

Dinsdag 5 maart

Als alternatieve training, zwem ik ’s morgens maar meteen 1500 meter om de dag te beginnen. Dat houdt de pijn ook tot een uur of 10 relatief goed weg. Hoera! De rest van de dag kruip ik opnieuw achter mijn bureau, maar dat loopt niet zo lekker, zelfs als ik regelmatig opsta. Ik vloek dan ook de dag een beetje door.

img_20190307_144906_001

Woensdag 6 maart

Koppig als ik ben, besluit ik vanmorgen, als alles nog relatief oké verloopt, toch een rondje te gaan rennen. Slecht plan, haha! Later op de dag bel ik met John en hij raadt me aan rustig te blijven, niet meer te lopen, maar verder wel met traumeel te beginnen. Dat is homeopatisch, maar wel gekend door mijn huisdokter als wetenschappelijk bewezen doeltreffend. ’s Avonds vliegt de bruuf al terug de medicijnenkast in, want ik ga op dat traumeel spul toch een pak beter!

Die avond spreek ik af met een vriendin en dat doet deugd! Ze heeft een andere, minder nuchtere en positievere kijk op de zaken dan ik. Een pak optimistischer gestemd, vertrek ik weer naar huis.

DSC_0047 (2).jpg

Donderdag 7 maart

Ik begin de dag opnieuw met oefeningen van de kine en een klein rondje fietsen; De dokterspraktijk die me vorig jaar opvolgde tijdens mijn blessuretijd, verwacht me vandaag opnieuw. De dokter vloekt gezellig met me mee dat ik weer zit, maar raadt me ook aan traumeel te blijven gebruiken want daar lijk ik goed op te reageren. Ik kan alweer een uurtje zitten, een half uurtje wandelen en besluit dan ook finaal geen ibuprofen meer te nemen. Na nog een rondje balletjes gooien met Floor en spaghetti van de mama, ga ik weer naar huis.

DSC_0220 (1).jpg

Vrijdag 8 maart

Vandaag staat er een fietstochtje van 25 kilometer op het programma en WAT IS DAT GENIETEN. Wind, koud en een glimlach van oor tot oor… Vreemd mens! Ik wil even bewegen want later op de dag heb ik een echo van mijn heupregio, alsook enkele foto’s die moeten uitsluiten dat er sprake is van pezen- of botletsel. Hoe was de start van jouw weekend?

Even over dat bezoekje aan het radiologisch centrum…. Ik vond het – net op internationale vrouwendag – een bijzonder bittere ervaring. Sta je daar in je blote kont, en blijft die radioloog maar opmerkingen maken over ‘je poepeke’. Echt ongepast. Daarna, tijdens de echo, bleef hij maar herhalen dat ik zelf de oorzaak was van mijn ontstoken slijmbeurzen.
‘Slijmbeurzen, dat is meestal toch secundair, he juffrouwtje. Het moet toch zijn dat je iets fout doet. Loop jij altijd mank, of zo?’
‘Nee, maar ik loop volgens sommigen wel erg veel. En ik heb daarbuiten ook een nogal actieve levensstijl.’
‘Ha, ja, je zou daar toch wat aan moeten doen, he’
‘…’

Gelukkig hoorde ik daarna van alle kanten dat meneer meestal wel beetje een eikel was. Ik heb ‘em dan maar een fijne vrouwendag gewenst en googelde op weg naar huis de prijs van koersfietsen. En ik maakte shakshuka! Yum!

Zaterdag 9 maart

Hoe kut de nacht ook verliep (warme melk, drop, kat knuffelen rond 3u in de ochtend), zo fijn was de dag! Wat een topdag! Ik ging zwemmen met Marina, met wie ik vroeger les had! En, jongens, dat is mij nog eens een fantatische madame waar ik naar opkijk! Ze is een jaartje of drie jonger dan mijn eigen vader, maar heeft vorig jaar haar eerste triatlon gedaan. Nu traint ze voor een halve en dan doet ze met volle overtuiging en zoveel passie dat ik betwijfel of ik eraan kan tippen. Bovendien lachen we echt wat af, zelfs tijdens de trainingen.

Normaal zwem ik zowat 1500 meter, nu werkte ik 2250 meter (foei, Garmin) af met heel wat technische oefeningen! Ook maak ik een rondje van 10 k op de fiets. #SoProud

Na een koffie ging ik op weg naar het station om mijn Antwerp 10 miles buddy Ben op te pikken. We maken gezellig foto’s en gaan daarna nog koffie drinken. Ben en ik hebben een totaal verschillende achtergrond, maar als je graag loopt en koffie drinkt, heb je volgens mij zelden problemen om aansluiting te vinden. We babbelen nu wat over toekomstdromen, blessures, koersfietsen (jep, ik meen het echt) en Georgië! Het was me een ontzettend aangename babbel! Ik zal zelf misschien de 10 miles niet lopen, ondanks dat ik dit jaar promotor ervan ben… Een betere running buddy had ik me niet kunnen wensen! Als ik zelf niet loop, word ik ongetwijfeld de grootste supporter!

In de namiddag kijk ik in bed Temptation Island USA… Even een bekentenis: ik ben gek op trash TV en later fiets ik opnieuw naar de stad om mijn nieuwe cameralens op te halen. Het is een Nikon portretlens van 50 mm en diafragma f1.4 waarmee je dus van die prachtige portretten krijgt waarop je de scherptediepte zo mooi kan regelen. Ik hou me de rest van de avond bezig met spelletjes met mijn nieuwe lens! En met reden, want…

Zondag 10 maart

…ik heb vandaag een hele dag social media shoots op de planning staan voor een nieuw project bij Bloemen Robberechts, de zaak van mijn broer. De vorige Facebookactie liep superlekker en er is dus wat meer budget! Tijd om die beloften waar te maken. Het komt ook prima uit, want een hele dag staan kan ik niet… Ik wissel dus 6 uur lang tussen foto’s maken, editten en van hot naar her crossen! Je merkt het misschien al: de laatste dagen gaan mijn slijmbeurzen de goede kant op!

Uiteindelijk kunnen we 7 posts inplannen, starten we de Instagram voor de
21574$^d;e-ste keer op, werken we nog een tijdje aan Google en dan is het weer tijd om naar huis te gaan! Ik sluit de dag af met Ritter Sport melk met rozijnen en hazelnoten en nog wat meer Temptation Island USA. Als je van trash tv houdt, een dikke aanrader, overigens! Veel meer drama dan onze Belgische variant dit jaar.

Maandag 11 maart

Ik slaap opnieuw wat beter nu de pijn ook ’s nachts af en toe begint af te nemen. Heerlijk! Ik ben de dag met een wandeling van een kilometer of 3, doe aan yoga, fiets een kilometer of 15 op weg naar het werk (yup, met die wind) en bel vervolgens naar de dokter voor haar mening over de echo… Zij raadt me opnieuw een infiltratie met cortisone aan en uiteindelijk maak ik voor deze donderdag een afspraak bij het medisch centrum.

Ik sta hier nog steeds behoorlijk sceptisch tegenover, want de vorige keren hielpen die injecties echt geen fluit. Misschien door bijkomend letsel (volgens mijn dokter) of omdat ze slechts gezet waren… Alleszins kijk ik de boel nog aan tot woensdagavond en beslis dan of ik de injecties ook deze keer laat zetten. Je mag dan namelijk een week lang alleen min of meer op bed liggen. En af en toe eens bewegen tussen zetel en koelkast. Helemaal ruk als je met de fiets gaat werken dus.

Vanavond heb ik ook nog een afspraak met coach John om mijn loopstijl onder de loep te nemen. Genezen is één ding, voorkomen in de toekomst misschien nog belangrijker…

Dit was mijn – misschien niet bijster positieve- weekoverzicht, maar voor een aandoening die je leven zo kan beheersen, heb ik het nog behoorlijk goed gedaan, al zeg ik het zelf! Hoe was jouw (sport)week?

10 gedachten over “Ups en downs van de week!

 1. Ik ga hopelijk deze week speciaal langs de andere kant van het kanaal fietsen om Ollie te zien! 🙂
  Oh, en wat die koersfiets betreft: doen, wat een zaligheid om mee te rijden!

  Like

 2. Een koersfiets is echt zalig! Zeker doen!!! Kunnen we samen eens een rondje bollen:p Hopelijk is die k*t blessure van kortere duur!! Ik duim en wens je veel moed!!! x

  Like

 3. Echt, ik verschoot mij een accident toen ik het las dat je blessure terug is 😦 Ik hoop echt dat het deze keer van minder lange duur is dan de vorige keer, ze.
  En idd, doen die koersfiets! Ideaal om looptrainingen te vervangen, maar wel verder te blijven werken aan je conditie zonder je lijf extra te belasten. Tijdens mijn laatste marathontraining heeft da rotding (rotding omdat ik nog altijd meer neffest da spel lig dan dat ik erop zit *lomp*) er voor een groot deel mee voor gezorgd dat doelen werden bereikt 🙂

  Like

  1. Hahaha, ik was zelf even verrast toen ik het begon te voelen. ik dacht: het zal toch niet! Net nu ik mij zo netjes gedraag tegenover mijn lijf. Maar met tijd, boterhammen en een koersfiets kom je overal!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s