Antwerp 10 miles en andere loopplannen

Goed, ik had met iedereen afgesproken dat ik niet zomaar nieuwe loopdoelen voor mezelf zou stellen. Mijn blessure vorig jaar in maart was namelijk zo heftig dat dat gewoon even niet kon. Nu staat toch opeens de Antwerp 10 miles op 28 april op mijn programma!? Over het hoe en waarom vertel ik je meer in dit bericht. 

De Antwerp 10 miles heeft een belangrijk plekje in mijn hart! Toen ik 8 was, liep ik mijn eerste loopwedstrijd en eindigde laatste. Pas 16 jaar later, op mijn 24ste de volgende! Het was er meteen eentje van 16,3 kilometer… De Antwerp 10 miles was mijn ‘grote doel’, een eerste mijlpaal in het herstel van anorexia… Ik mocht immers pas starten als ik een min of meer gezond gewicht had en dat was niet de 43 kilo die ik woog bij de start van de trainingen.

13239232_10209576526115647_3924351216856708940_n

5 kilogram en 3 maanden later mocht ik alsnog starten en 1u37min. later was ik over de finish. Het is wellicht een van de mooiste sportherinneringen: handjes aantikken, gezicht in de zon en mama aan de kant tussen de supporters… Die mooie herinnering aan deze race door het prachtige Antwerpen, is alvast een grote motivatie om er opnieuw voor te gaan.

Daarnaast gaat het ook bijzonder goed met mijn lichaam: mijn looptochtjes worden langer en blijven relatief pijnvrij… Krachttraining, rust en stablitsatie-oefeningen lijken hun uitwerking niet te missen. Daarnaast loop ik nu ook graag traag – iets waar ik vroeger een hekel een had. Nu kan ik er stilaan van genieten om zonder naar de tijd te kijken mijn kilometers te maken. Die trage duurloopjes doen mij zo’n deugd: ik er met de grootste glimlach de deur voor uit.

Een half jaar geleden zou ik nooit geloofd hebben dat ik pijnvrij weer 45 kilometer per week zou maken. Langzaam komt het vertrouwen in mijn lichaam terug. Dat is fijn, maar dat was ook nodig. Blessures zijn een bron van zelfhaat, heb ik ontdekt. Het is gemakkelijker jezelf leuk te vinden zolang alles goed gaat, maar of iets ‘goed’ gaat, is gelukkig wel een subjectief oordeel.

Daarbij aansluitend… Ik loop de Antwerp 10 miles om er keihard van te genieten! Ik ga niet voor een bepaalde tijd (momenteel) ook al droom ik nog steeds van het gevoel om kilometer na kilometer je beoogde tempo te halen. Het hoeft niet om mij gelukkig te maken: het is ook oké als ik die (relatief) trage tijd van mijn eerste 10 miles zoveel jaren geleden, niet verbreek.

Ik ga om te genieten… Om de stad en haar supporters langs de kant te zien en vooral om samen te lopen met zoveel anderen die gepassioneerd zijn door ‘mijn’ sport. Beter een iets langere tijd genieten dan mezelf op te jagen.

Net toen ik besefte dat het relatief goed ging en dat ik misschien wel weer een wedstrijdje kon plannen, kwam er een mailtje in mijn mailbox terecht. Het was van Stad Antwerpen of ik zin had om ‘influencer’ (wat een kakawoord) de 10 miles met hen te rennen en anderen te motiveren dat ook te doen. Of ik, als ik mezelf een beetje mag bestoeven een soort gezicht van dat event wilde zijn dit jaar (samen met heel wat anderen).

Mijn eerste gedachte was… Waarom ik? Ik ben geen atleet, maar een gewoon meisje dat liefst elke dag een (lang) rondje zou rennen en daar heel blij van wordt… Iemand die van de loopsport een gezonder en beter mens wordt… Iemand die daar zo gepassioneerd over kan spreken dat zelfs de meest loophatende vriend ooit geprobeerd heeft na haar verhaal, een rondje te rennen. Geen atleet, maar een amateur.

Wist je dat het synoniem van amateur liefhebber is? Dat is zo schoon… En toen kwam een tweede gedachte bij me op dat ik dat keigraag wilde doen. Dit project is me op het lijf geschreven… Niet alleen met de anderen lopen, maar ook proberen zoveel mogelijk anderen daar te krijgen. Sommigen misschien voor hun eerste wedstrijd, zoals ik zovele jaren geleden… Sommigen die, net als ik, na lange tijd weer gewoon kunnen lopen. Maar wel allemaal samen met hetzelfde doel: die 16,3 kilometer afleggen en daarvan genieten, of het nu is omdat je een bepaalde tijd loopt of niet.

Ondertussen loopt mijn lief Eliot al mee! Wie had dat ooit gedacht?! Jij bent er toch ook bij?

Deel je voorbereidingen met #RunAntwerpRun op Instagram met ons! 

5 gedachten over “Antwerp 10 miles en andere loopplannen

  1. Als jij influencer bent voor deze wedstrijd dan hoop ik wel op een linkje in je blog om eens makkelijk te kunnen doorklikken wanneer het is. Ik ben sowieso eens van plan om in Antwerpen te gaan lopen. Het is redelijk dichtbij voor mij.

    Like

  2. Heel veel succes en heel veel plezier! Ben er niet bij, maar wie weet komt dat wel weer. Vroeger liep ik wel veel, maar fysiek is dat een tijdje niet mogelijk geweest. Wil het binnenkort weer proberen op te pakken. Niet voor wedstrijden, maar voor de fun. Voelt gewoon heerlijk om lekker te kunnen lopen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s