5 looproutes op de ‘bucketlist’

Er zijn zo van die dagen dat je je afvraagt welke richting je uit wil met je blog… Tijdens een van die overpeinzingen besloot ik dat ‘lopen op reis’ en ‘sportieve stadsgidsen’ mij iets leek waarmee ik wat meer wilde doen. Hoewel Boedapest nog maar net achter me ligt, kijk ik graag al even vooruit naar wat er (hopelijk) nog komt!

 1. Stilteloop in Tessenderlo

We beginnen niet al te ver weg… Slechts op een uurtje rijden van mijn hometown Mechelen ligt het natuurgebied Gerhagen, beter bekend als stiltegebied. Metingen van experts hebben aangetoond dat de stilte die hier heerst, uitzonderlijk is. Daarvoor wil ik best voor een keertje mijn muziek thuis laten en m’n mond dicht houden! De twee stiltepaden zijn 3 en 6 km lang… Uitstekend voor een combinatierondje!

Startpunt:  Bosmuseum, Zavelberg, Tessenderlo.

2. Amsterdamse Waterleidingduinen

Hardlopen tussen de wilde dieren? Dat kan hier! Voor een prijsje van 1,50 euro krijg je ongeremd hardloop- en trailplezier… Je hoeft namelijk niet op de afgebakende paden te blijven! Het lijkt me er echt prachtig en honden zijn niet toegelaten… Dat is nog eens met een gerust hart rondjes maken! Puur genieten. Je mag van zonsopgang tot zonsondergang het park betreden, dus vermoedelijk ga ik nog even wachten tot de zomer zodat ik lekker vroeg kan gaan genieten van de fluitende vogeltjes.

3. Chamonix en de omgeving van de Mont Blanc

Dit wordt vermoedelijk een kort rondje gezien de intensiteit die deze trailpaden aan de gemiddelde hardloper bieden… Misschien nog eerst even wat aan de techniek voor afdalen en klimmen werken, maar dan zie ik me al helemaal de Alpen veroveren! Iemand die mee wil om wat foto’s te schieten?

4.Paleis Kokyo, Tokyo

Toen we in Osaka waren afgelopen zomer, was ik zwaar geblesseerd en liep ik slechts 2 keer een rondje van een kilometer of 4. Ik wil dolgraag terug naar Japan en dan is een langer rondje hopelijk mogelijk! Om de buitenste paleisgracht van dit gebouw kan je prachtige rondjes draaien van 5 kilometer met adembenemende uitzichten! De strarende blikken van de gemiddelde Japanse medejogger moet je er bijnemen!

5.The great trail, Canada

Twee jaar geleden konden we in Vancouver hier en daar aanduidingen van The Great Trail zien. Ik liep toen enkel asfalt, dus ik heb die toen niet uitgetest. Ik was bovendien echt te bang om in de omgeving van Whistler een grisley tegen te komen! Nu zou ik het – na wat boservaring – voor een kort rondje in goed gezelschap zeker overwegen. De natuur in Canada behoort tot de mooiste en meest adembenemende ervaringen die ik in mijn leven heb mogen meemaken!

3 gedachten over “5 looproutes op de ‘bucketlist’

   1. Ik zou wel eens langs de Moezel willen gaan hardlopen. Langs het water en al die gezellige middeleeuwse dorpjes.
    Voor nu staat eerst de marathon van Parijs op het programma. En natuurlijk staat New York ook op mijn bucketlist.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s