Fitmetlien test uit… een workshop bij Studio Cara

Ik ben een sportief type: als het op looks aankomt, ga ik al snel voor comfortabel en snel. Toch bevind ik me op professioneel vlak en voor de blog vaak op evenementen en feestjes waar er net iets meer verwacht wordt… Enkele weken geleden besloot ik dan ook een workshop te volgen bij Ruth De Keyser, die vrouwen leer hoe ze zich op korte tijd kunnen laten schitteren!

Vooraf informeerde ik bij Ruth al even of de workshop ook geschikt was voor vrouwen die eigenlijk maar weinig verstand hebben van beauty en make-up. Meer dan een getinte dagcrème en wat mascara heb ik immers naar mijn mening niet nodig: een oprechte glimlach en de runner’s high zullen bij wel laten shinen… Toch wilde ik voor evenementen graag eens uitpakken met wat meer! En had ik het gevoel dat – al die YouTube tutorials ten spijt – ik graag echt goede begeleiding wilde daarbij. Hoe dat in z’n werk ging, kan je hier lezen!

Op een regenachtige donderdagavond liepen we met z’n zessen de conceptstore L’Eef Mechelen binnen! We kregen een colaatje of een cava aangeboden en werden al snel rond een tafel met lekkere hapjes geschikt! Meteen een goede sfeer moet ik zeggen: ook al waren er duidelijk dames aanwezig die al heel wat meer van het onderwerp wisten dan ik… Naar mijn gevoel was iedereen heel open naar andermans (lees: mijn) onwetende vragen!

We aten m&m’s, leerden elkaar kennen, praten over menstruele puistjes… Met andere woorden: we waren er klaar voor. Ruth begon met een rustige uitleg over reiniging terwijl we de laatste restjes van de dagelijkse luchtvervuiling van onze babyfaces haalden. Vervolgens was het tijd voor primer en de eerste basislagen. Na ongeveer een keer of 10 gedacht te hebben: aha, daar dient dat voor, had ik een verrassend mooi egaal gezichtje gecreëerd! Wat een verschil: nu al!

Vervolgens gingen we aan de slag met palletten met prachtige kleurtjes oogschaduw. Er werd flink wat afgelachen met ieders verrassende keuzes en een occasionele uitschieter met het oogpotlood… Ik voelde me intussen helemaal op mijn gemak voor de spiegel en slaagde er tot mijn verbazing in een neo eye shadowy look te creëren die van de eerste keer goed zat! Mijn menstruele pukkel was weliswaar nog steeds weerbarstig, maar de ogen zaten al goed!

Intussen liep Ruth langs met persoonlijke adviezen en stuurde ze hier en daar wat bij… Op rustige toon terwijl wij intussen met elkaar verder kletsten. Ook de lippen werden intussen afgewerkt! Daarna gingen we over op blush, bronzer en highlighter, waar ik echt naar uitkeek: ik wilde namelijk ook wel eens van die jukbeenderen hebben, waarover grote schrijvers altijd hun bewondering uitspreken.

Vervolgens werd er nog wat gesprayed om alles te fixeren, maakten we plannen om toch nog ergens een feestje te zoeken nu we er toch klaar voor maken en was het tijd om vooral veel selfies te maken! De reacties via Instagram stroomden meteen binnen. Jawel, meneer, ik kan er inderdaad ook zo uitzien!

Een tikkeltje beledigd (door die ene volger, niet door de workshoppers), maar vooral ontzettend tevreden keerde ik terug naar huis. Op drie uur had ik echt de hele basis doorlopen en dat voelde fijn! Het was een avondje investeren in mezelf, genieten van lief zijn voor jezelf en ik kan het vooral iedereen aanraden eens wat qualitytime met Ruth te boeken!

Dit artikel is niet gesponsored, maar toch geef ik hier graag even de website van Ruth mee indien je zelf wel eens zo’n avondje pampering wil beleven!

Een gedachte over “Fitmetlien test uit… een workshop bij Studio Cara

  1. Haha, herkenbaar! Twee jaar geleden organiseerde ik voor mijn zus haar vrijgezellen een retro make-up-workshop en toen werd het verschil tussen al die verschillende pottekes en crèmekes ook eindelijk duidelijk 😀 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s