Goede voornemens die ik absoluut niet heb… (en welke wel!)

Je kent het wel: Nieuwjaarsdag komt eraan en iedereen begint vol enthousiasme goede voornemens te maken. Ik doe daar niet aan mij. Mijn motto is: verander vandaag al wat je wil, want morgen is het te laat! In dit artikel maak ik graag komaf met de meest traditionele voornemens!

Hell to the no

  1. Meer sporten

Ha, met 4 looptrainingen, 2 zwemtrainingen en wat kracht- en stretchwerk, laat ik deze graag aan me voorbij gaan. Integendeel: al maanden werk ik aan een balans in de andere richting. Af en toe eens wat langer in bed blijven liggen en wat minder zotte toeren doen!

2. Minder alcohol drinken.

Dit jaar staat de teller op 3 glazen cava uit gezelligheid en 1 gekke post-marathonnacht waar ik te tel een beetje bijster was. Geen tournee minéral voor mij, maar katervrij 2019! Goed nieuws voor zij die meedoen: trendsetters voorspellen dat geen alcohol drinken stilaan sociaal aanvaard wordt in de komende jaren.

3. Gezonder eten.

Nog meer snoepen zonder schuldgevoel!

chocolate cupcake with white and red toppings

4. Meer lezen

De teller staat dit jaar op 156 boeken! Met dank aan StoryTel! Mijn laatste boekobsessie? De Napolitaanse romans met elk een pagina of 500! 4 boeken Italiaans drama, maar zo subtiel uitgewerkt dat je elk karakter voor je ogen door de kapot geschoten straten ziet dwalen.

blur book stack books bookshelves

Yeah baby

  1. Opnieuw piano leren spelen

Op de valreep van 2018, kocht ik voor mezelf een kerstcadeautje: een nieuwe Yamaha… Geen klassieke buffet zoals vroeger, maar wel een keyboard dat iets gemakkelijker te verplaatsen valt. Tot nu toe is het goed gelukt het spelen opnieuw op te pakken, maar muziek studeren vraagt nogal wat doorzettingsvermogen (herinner ik me van vroeger…) Eind 2019 update ik jullie graag over mijn vooruitgang.

2. Iets nieuws leren

Liefst van al een paar weken Frans leren in een of ander zonnig land… Mijn middelbare schoolbasis is er nog wel, maar ervaring leert dat je geen taal zo goed leert als door ze te praten. Constant. Zonder andere (Engelstalige) medeburgers om je te helpen.

En ik zou ook graag leren paardrijden en longboarden. Lekker random

3. De Koran lezen

Gewoon omdat ik wel weten wat erin staat voor ik een oordeel vel.

4. Nog wat meer van de wereld zien

Al is het maar net over de grens of zelf niet… Keep on discovering. 

5. Minstens 1 keer alleen op reis gaan

En dan liefst ergens exotisch… Mijn lief krijg ik dit jaar niet overtuigd om oceanen over te steken of langer dan tien uur op een vliegtuig te zitten… Mooi zo: kan ik helemaal zelf kiezen waar ik heen ga! Afgelopen jaar ging ik naar Trutnov & Praag, in 2017 naar Berlijn… Benieuwd waar 2019 me brengt!

6. Meer fotograferen

In 2018 heb ik mijn camera niet meer dagelijks vast gehad. In 2017 was dat wel nog zo. Werkpuntje! Ik geniet er namelijk ontzettend van die beelden achteraf te bewerken en thuis op te hangen of te verspreiden op sociale media en mijn blog!

 

 

 

2 gedachten over “Goede voornemens die ik absoluut niet heb… (en welke wel!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s