8 leuke dingen om te doen op Oudejaarsdag

Het duurt niet lang alvorens we het nieuwe jaar weer ingaan. ’s Avonds zal er flink gefeest worden, maar wat te doen met de dag zelf? Misschien ben jij een pechvogel die heel de dag gaat werken… Misschien kies je er net voor om deze dag gewoon naar kantoor te gaan… Of misschien wil je helemaal wat anders doen?

  • Hardlopen. Of een andere sport

Ik twijfel nog tussen rennen op oudjaar of rennen op nieuwjaar of allebei, maar er zal zoals steeds wel flink gesport worden! Misschien kies jij voor een oudejaarsduik in het zwembad (of ben je een nieuwjaarsduikheld). Een stevige wandeling maken in het winterzonnetje of tussen de laatste dagen kerstversiering, nog een laatste keer de sportschool in alvorens die vol zit met goede voornemers…. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, maar bijna altijd geldt dat ik gelukkiger aan de feesttafel zit ’s avonds als ik even flink in de buitenlucht mijn hart wat sneller heb laten kloppen…

selective focus photography of white plant

  • Zelfgemaakte cadeautjes knutselen

Veel mensen geven een klein cadeautje af als het nieuwe jaar wordt ingeluid. Of een envelopje met geld aan mete/petekindlief na de nieuwjaarsbrief! Nog leuker wordt het als je dat cadeautje zelf in elkaar knutselt of jouw envelopje net iets origineler maakt met wat versiering… Zelfgemaakte koekjes of een zeepje doen het bij ons in de familie ook altijd goed. Pinterest to the rescue bij gebrek aan ideeën, maar doe dat wel op tijd aangezien veel winkels vroeger sluiten op Oudjaar!

  • Het huis versieren

Misschien heb je later op de dag wel een etentje met vrienden gepland of een romantisch diner met een speciaal persoon? Wat is er leuker dan al met veel voorpret het huis te versieren en de (ongetwijfeld nog aanwezige) kerstverlichting aan te vullen met mooie kaarsjes, een prachtig gedekte tafel, verse bloemen of gepersonaliseerde naamkaartjes aan tafel?

  • Originele hapjes maken

Als je – net als ik – graag kookt, vind je het vast geen probleem om opnieuw de keuken in te duiken na de kerstetentjes. Waar Kerstmis qua eten vooral draait om traditie, vind ik Oudjaar eerder een moment om te experimenteren met bepaalde delicatessen! Vooral in de hapjes vooraf kan ik me helemaal laten gaan en meestal zit iedereen na het aperitief al zo vol dat we de helft van het hoofdgerecht over houden. Oeps!

  • Naar de Efteling gaan

Een van de weinige pretparken die ook open is op oudejaarsdag en oudejaarsavond! Let op, voor dit laatste event zijn de tickets waarschijnlijk al lang uitverkocht! Jarenlang zijn we zowel overdag als ’s avonds geweest en nog steeds vind ik het een van de leukste eindejaarsuitjes – als het niet TE koud is tenminste!

  • Een citytrip maken

Je hoeft je dag natuurlijk niet thuis te spenderen… Even leuk is het om de jaarovergang te vieren in het buitenland en overdag een nieuwe stad te ontdekken! ’s Avonds kan je lekker uit eten en genieten van buitenlands vuurwerk! Heerlijk toch! Een oudjaartripje naar de Ardennen staat daarnaast overigens ook nog op mijn lijstje!

  • Iets goed doen

Veel mensen kiezen ervoor op Oudjaar te werken om hun collega’s, die net iets meer naar een feestje verlangen, een plezier te doen! Of ze zetten zich in voor zij die absoluut geen middelen hebben om het nieuwe jaar te vieren. Schoon, hè! Ik twijfel er elk jaar over, maar tegelijk heb ik de stap nog nooit durven zetten!

  • Harry Potter marathon

Als de films een maand later op Netflix waren verschenen, had ik ongetwijfeld gekozen voor een hele dag Harry Potter kijken! Nu konden we er halverwege november niet meer aan weerstaan… Oeps.

Wat zijn jouw plannen met Oudjaar?

yellow fireworks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s