Buiten sporten in de winter?

Nu ik weer volop kan lopen, ga ik zo vaak als mogelijk naar buiten! Hardlopen, maar ook wandelen, rustig joggen, fietsen of canicrossen met Floor… Ik vind de lente prachtig, maar de herfst en de winter hebben zeker ook hun charmes. Ik geef je 7 redenen om ook in koude dagen naar buiten te gaan. 

  1. Het is mooi

De herfstkleuren en binnenkort misschien de sneeuw… Mist over de weiden van de Nekker of tussen de bomen vol herfstblaadjes. Als ochtendloper ben ik echt gek op dit soort taferelen als het nog stil is ’s morgens en je echt kan genieten van de natuur die in winterslaap sukkelt.

afterglow background beautiful branches

2. Het is goed voor je concentratie

Binnen sporten doe ik ook wel eens op extra gure dagen, maar mijn hoofd voelt nooit zo leeg als na enkele uurtjes buiten. Eigenlijk heeft zelfs een half uurtje of een kwartiertje al effect. Daarna heb ik altijd het gevoel dat mijn concentratievermogen een ‘boost’ heeft gekregen.

3. Je kan even niets anders doen

Als je wandelt, kan je geen wasmachines insteken of  snel even wat facturen betalen. Je concentreert je op je wandeling buiten en (in mijn geval) op het boek dat je intussen luistert. Thuis kan ik nooit lang met een boek op de bank blijven zitten: mijn laptop en onafgewerkte taken lijken me te roepen…

4. Je slaapt er goed van

Geen betere nachtrust dan na een dagje in de buitenlucht! Als ik gedwongen wordt heel de dag binnen te blijven, kruip ik in de avond nog net niet de muren op van overtollige energie! Goed aankleden en naar buiten dus!

5. Het is goed voor je metabolisme een boost te geven

Of dat is althans wat ik geloof. Ik lijk altijd een pak meer honger te hebben als ik enkele uren buiten gesport heb… Dat effect heb ik bij training in de fitness helemaal niet. Populaire wetenschap vertelt mij wel eens dat het te maken heeft met de energie die je lichaam nodig heeft om je warm te houden, maar daar durf ik mijn hand niet voor in het vuur te steken. Tot het tegendeel bewezen is, eet ik gerust nog een bordje stoemp meer!

6. Achteraf binnenkomen is reuzefijn!

Een douche of een uurtje bij de kachel soezen wordt eens zo leuk las je het eerst lekker koud hebt gehad! Theetje of warme chocolade erbij, hond aan mijn voeten, kat in de nek (de onze doet dat) en genieten maar.

7. Kerstlichtjes

Sorry voor de kersthaters, maar ik kijk al vanaf begin november uit naar Kerstmis! Ik kan er dan ook ontzettend van genieten als begin december de versiering overal aanwezig is! Mijn routes lopen dan vaak langs de mooiste huizen of langs nieuwe wegen om al dat moois te bekijken. En dan te besluiten dat ons boom toch wel de ALLERMOOISTE is, zolang Mr. Darcy die bij thuiskomst niet gesloopt blijkt te hebben!

christmas home house light

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s