Lopen rond de Kempense Meren

Enkele weken geleden gingen we voor de verjaardag van Eliot een weekendje weg richting Sunparks met vrienden! Heerlijk eten, drinken, zwemmen bij tropische temperaturen en gezelschapsspelletjes spelen. En lopen! In alle vroegte trokken we er samen op zondagochtend op uit voor een rondje dat ik had uitgestippeld. Dat was zo mooi dat ik besloot het hier te delen! 

Looproute

Zoals je op het kaartje kan zien, is de route niet zo moeilijk om te volgen. Je start aan het strand van het Rauwse meer en daar eindig je ook (tenzij je zoals ons eindigt bij de bakker voor koffiekoeken). In totaal mag je dan rekenen op een kilometer of 7 rustig hobbelen over een zacht glooiend parcours met ongeveer 95 procent onverharde wegen.

img_20181124_080258867

Op dit prachtige plekje aan het water vertrek je dus in noord-oostelijke richting, waarbij je het park Kempense Meren (vrij toegankelijk tussen 6u & 22u) al snel verlaat. Je komt dan in een bos terecht waarbij je de blauwe pijltjes op de witte ondergrond mag volgen.

Al snel kom je dan in ons favoriete gedeelte: bomen met lange kale stammen die ons erg deden denken aan de omgeving van Canada terwijl konijntjes alle richtingen uitlopen! Al die tijd hou je het water aan je linkerhand. De route is niet moeilijk te volgen, maar er zijn wel nogal wat bospadjes, dus neem zeker je telefoon mee.

Na ongeveer 2 kilometer draai je even van het meer weg. Heel even loop je met je rug naar het meer, tot je het bos aan je linkerhand kan doorsteken en opnieuw aan het water terecht komt. Vanaf daar kan je opnieuw de blauwwitte pijltjes volgen. Daar draai je naar het noorden voor een kilometer prachtig glooiend bos tot je tot slot enkele honderden meters op een verharde baan terecht komt. Dit is de blauwe keidreef.

img_20181125_085720930_burst000_cover_top

Tot slot zal je enkele gebouwen tegenkomen. Bij het laatste (genaamd Kristallijn) zie je opnieuw een aanduiding om naar links af te slaan. Deze onverharde weg kan je een kilometer of drie volgen langs de grote pijpleidingen. Je houdt het Rauwse meer opnieuw aan je linkerhand tot je ziet dat de oever afbuigt en plaats maakt voor bos. Hier begint de laatste kilometer.

Sla linksaf, evenwijdig aan de Postelsesteenweg, en loop terug richting het vakantiepark langs het water! Je kan hier in de open vlakte/zandgrond aan het meer lopen, maar ook door het bos, maar talloze paadjes doorheen lopen. Het is smal, dus verdwalen is haast onmogelijk!

Ken jij nog leuke looproutes in de Kempen?

d4f7eb50-81c7-11e3-8484-bb545f0c13f6_original.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s