Thermen Mineraal Rijmenam: een review

Enkele weken geleden voelde ik dat de stress levels ongekende hoogten bereikten. Oké, dat is misschien overdreven, maar toch was het echt wel tijd voor een dagje relaxen! Ik googelde sauna Mechelen en kwam al snel terecht bij Thermen Mineraal, een saunacomplex waarvan ik het broertje in Dilbeek al kende. Hoog tijd om dat eens uit te testen! 

Prijs en ontvangst

Laten we met de deur in huis vallen: voor een dagje sauna (van 11u00-00u00 toegang) betaal je in Rijmenam 31,90 euro. Daar zit wel niets bij in: handdoeken en badjas dien je zelf mee te brengen. Of je kan deze huren tegen meerkost.

We kwamen toe op een druilerige zaterdagochtend (perfect saunaweer) zonder reservatie. De ontvangt kwam voor mij correct over, maar misschien ook een beetje afgemeten. We worden vriendelijk ontvangen en krijgen de sleutel van onze locker. Daar trekken we snel alles uit en verruilen ons ondergoed voor een badjas. Een paar minuten lopen we het complex binnen en zijn binnen enkele seconden en een mist van eucalyptus gehuld. Heerlijk!

Eerste indruk

Als eerste moet ik hierbij misschien vermelden wat vele zich altijd afvragen als ze een sauna gaan bezoeken. Is het een naaktsauna? Jup! En er zijn geen dagen met badkledij voorzien. Zelf moet ik dat altijd gedurende ongeveer 30 seconden overwinnen tot je beseft dat iedereen daar rondloopt zonder elkaar veel blikken waardig te gunnen. Meer nog: als ik wel eens rondkijk, zie ik vooral mensen in alle vormen en maten die oké zijn met hun lijf. En ook dat iedereen vast wel iets heeft waar ie niet zo blij mee is. Ik mijn mierentieten, de vrouw aan de overkant misschien cellulitis? Het maakt geen donder uit. Laat je hier niet door tegenhouden!

Dit gezegd zijnde gaan we meteen het grote buitenzwembad verkennen. Wat is dat toch met zwemmen in warm water terwijl je hoofd in de koelte blijft? Heerlijk vind ik dat! We trekken wat baantjes, tetteren en chillen nog wat meer. Wat een vrijheid: zo naakt in de buitenlucht zwemmen! Het zwembad is alvast goed gekeurd!

Daarna volgt een eerste sauna: de droge sauna van een graad of 80°. Zandlopertje om en genieten. Intussen hebben we een eerste indruk gekregen van het complex: schoon en rustig! Ondanks dat het later op de dag toch wat drukker wordt, houdt iedereen zich uitstekend aan de regels. Geen geschreeuw, iedereen legt netjes z’n handdoekje onder z’n kont en voeten… Kinderen zijn toegelaten overigens, maar die hebben we niet gezien. Vinden we prima zo! ;-).

Lunch en massage

Vervolgens gaan we een lekker theetje drinken (kaneelthee met lavendelhoning, yum) en bestellen we wat te eten. Mijn salade met kip is heel erg lekker en goed geprijst! Verder is het ook een typisch voorbeeldje van een salade op restaurant die best wel vet en zoet wordt door dressings etc. toe te voegen, wat ik een beetje jammer vind… Aan de andere kant: ik geniet er heel erg van en de smaak is echt wel goed! We krijgen er bovendien vers breekbrood bij met verse boter! Voor het totaal rekenen we ongeveer 20 euro per persoon af en zitten we voor de hele namiddag vol. Dat kan in veel complexen een pak duurder uitvallen!

Wat mij echter wel stoort (en dit is het enige wat mij dwarszit) is dat je geen drinkflessen mag meenemen! Het is een sauna, je verliest veel vocht… Als je die hoognodige 2 liter in de brasserie moet nuttigen, ben je echt veel geld kwijt! Het is dus dat of hoofdpijn… Ik nam koppig genoeg toch mijn eigen dopper mee en die is door het personeel weggenomen… Voorzie desnoods een eenmalige aankoop van een drinkbus van het complex zelf die je kan bijvullen als het om de hygiëne gaat… Alles beter dan telkens je saunabezoek te moeten onderbreken om in de restaurantzone weer eens een drankje te gaan halen.

Enfin, straks ben ik niet zen meer! Na een heerlijke lunch, ging ik richting de beautyfarm voor mijn massage! Voor 25 minuten in relax heaven betaalde ik 39,40 euro, wat een standaardprijs is, ook al is mijn vaste masseur iets goedkoper. Na één minuutje rugmassage besefte ik al dat het de prijs heel erg waard was. Dus, lieve mensen, wees lief voor jezelf en boek een behandeling bij! En vraag naar Cindy!

Namiddagje relaxen

De rest van de namiddag brachten we heerlijk ontspannen door. We testen de infraroodsauna. Topper! En ook de kruidensauna, waar het echt heel lekker rook. Na nog wat plonsen in het gigantische afkoelzwembad en de whirlpools, gingen we naar buiten. Daar startten we met het buitengedeelte. De Finse blokhut is vooral erg sfeervol, maar met z’n 85 graden op het randje voor mij. We ontdekken ook de Himalaya grot, een zoutgrotsauna waar we allebei helemaal weg van zijn! We doen allebei een dutje in de comfortabele warmte. Wat een genot! Tot slot hangen we nog wat in het zwembad en in de whirlpools buiten! We keuvelen wat over sneeuw (want dan lijkt een saunabezoek ons NOG leuker) en keren tot slot enorm voldaan en lekker moe huiswaarts. Ik heb in weken niet zo lekker geslapen als de 2 dagen daarna! Heerlijke ervaring!

 

 

6 gedachten over “Thermen Mineraal Rijmenam: een review

 1. leuk ,kan daar ook echt van genieten als het niet te druk is.
  een kruik water 5 euro 1.5 liter vind ik nog betaalbaar.
  massage vind ik echt wel duur

  Like

 2. Hier in Barendrecht, Gouda en Rotterdam stroomt er gratis drinkwater uit speciale fonteintjes in de sauna’s gelukkig. Ik ga regelmatig voor herstel van zware training naar de sauna.

  Like

 3. Hey Lien, ik en ook al eens daar naar de sauna geweest en is inderdaad een goede sauna, ook veel verbeterd. Maar mijn persoonlijke topsauna is Thermen Katara in Belsele. Dus misschien een tip om volgende keer eens uit te testen. Is iets verder, maar zeker de moeite waard!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s