Favoriete puberfilms

In het vierde, vijfde en zesde middelbaar behoorde ik tot een fantastisch vriendengroepje dat op vrijdagavond vaak legendarische girlsnights met fijne films organiseerde! Chips, frisdrank en de grote DVD-collectie van een van de vriendinnetjes waren genoeg voor nachtenlang lachen en giechelen. Heel wat van die films hebben we ook echt een paar keer opnieuw gezien! Hier volgen mijn favorieten!

 • Mean girls

Wie kent deze niet? Zo herkenbaar voor iedereen die ooit de middelbare school bewust heeft doorlopen.. Ook de reden dat ik op woensdag soms denk dat ik roze moet dragen, ook al hangt er (behalve loopkledij) niets roze in mijn kast

 • John Tucker must die

Nog zo een typische tienerfilm, maar wel echt een hele grappige!

 • A walk to remember

Deze film is iets minder grappig vanwege het zware thema, maar wel ontzettend mooi! Deze zet ik soms nog graag op en niet alleen uit nostalgie zoals die tienershizzle. 

 • It’s a boy girl thing

Deze staat op Netflix en als je een avondje hersenloos wil lachen, zou ik ‘em zeker aanraden!

 • 10 things I hate about you

Net zoals A walk to remember is deze film eentje die ik nog wel eens zou herbekijken omdat ik ‘em oprecht best wel mooi vond! En Julia Stiles en Heath Ledger gewoon echt heel leuk zijn samen!

 • Save the last dance

Een klassieker om liefdesverdriet te verdrijven, volgens mij! Werkt vooral goed in combo met chocolade en ijs! Liefst allebei!

 • Step up (en alle vervolgjes)

Voor deze dansfilms gingen we zelfs naar de cinema, terwijl die films mij nu totaal niet zo meer boeien. Oké, de dansscènes zijn best leuk en de eerste film kan er wel mee door… Maar alles wat erachter kwam? Als je zelf danst, vind je deze films misschien leuk, maar mij zegt het nu geen hol meer.

 • White chicks

Deze zag ik over laatst nog even terug en, Jezus, wat is dit een slechte film! Toch herinner ik me dat ik ‘em indertijd heel grappig vond en dat we constant onliners eruit quoten! #teenagelife

 • She’s the man

De scène waarin Viola een tampon in haar neus propt. HAHAHA!

 • How to Lose a Guy in 10 days

Nog zo een klassieker voor jongeren, denk ik. Misschien was het zo dat dat voorspelbare scenariootje in onze heftige puberlevens iets van zekerheid bood? Geen idee, maar het zal er vast iets mee te maken hebben… Ik grijp namelijk nog altijd graag terug naar bekende en/of leeghoofdfilms op heftige dagen. Even lekker wegdromen in een wereldje waar altijd alles goedkomt!

Ken jij al deze films? Zou je ze kijken? Wat zijn jouw teenage favorites?

2 gedachten over “Favoriete puberfilms

 1. Sjees, wat voel ik mij plots oud! Ik ken er geen enkele film van! 😀
  Maar ik heb ze natuurlijk wel, teenage favorits. Ze zijn alleen wat ouder, maar ik vind ze nog altijd goed: Top Gun, Footloose… die dingen dus. 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s