Kortrijk: overnachting op de boot en lekker eten.

Het weekend van 2 november was wat langer vanwege Allerheiligen! Uitstekende reden om eens naar Kortrijk te trekken… De stad waar mijn lief 3 jaar studieplezier mocht ervaren. Wat we daar deden? Slapen op een boot, lopen en eten… Drie ingrediënten die voor mij alleen maar tot een topweekend kunnen leiden!

Ahoi Boot

handelskaai, Kortrijk.

Wij logeerden 1 nachtje op een boot. Het leek me wel eens lollig en ik ging ervan uit dat je dat toch niet ging voelen… Dat was even verkeerd ingeschat, maar gezellig was het wel in onze kajuit. Wij kozen voor de grootste kajuit van het schip omdat een beetje ruimte geen kwaad kon. Zat je overigens nog op toilet vlak naast het bed… Als eerste weekendje voor koppels zou ik dit niet aanraden, maar als je nu al geboekt hebt, een kleine tip… Aan het einde van de gang is er een extra toilet waar je lief je niet hoort!

 

Balthazar

Paleisstraat 20, 8500 Kortrijk

We kwamen toe na een dagje werken (voor mij dan) en lang autorijden (voor het lief) en dat betekent honger… Gelukkig konden we een paar meter verder bij brasserie Balthazar terecht… waar we alsnog een uurtje moesten wachten op het eten. Onze fout hoor: we hadden moeten reserveren!

Heerlijke Parijse sfeer en bedrijvigheid. Het eten vond ik niet bijzonder. Mijn Thaïse salade was erg zout (en daar heb ik een beetje een hekel aan), maar was wel lekker pikant. Het stoofvlees aan de overzijde van de tafel viel niet genoeg uit elkaar zoals stoofvlees dat zou moeten, maar de frietjes waren dan weer heel lekker! Net als de mayo. En er waren ChocoTofs achteraf!

 

Rennen

Een fietsbrug, de Leie, een jaagpad en een schitterende zonsopgang… Wat kan je meer willen! Kortrijk is een topstad om te rennen… Op de dronkaard die mij achtervolgde na. Ik selfiede er dus op los… Niet samen met de dronkaard. Sorry.

 

De Dingen

Budastraat 12, 8500 Kortrijk

Op het iets meer alternatieve Buda-eilandje had ik dit tentje ontdekt, dat je eerst in de categorie bruin café zou willen wegzetten. Dan zie je de kat, de kaasscones, de granola boven de kachel en proef je de oma-gaat-je-eens-vetmestensfeer en de speculate en besef je dat je in hipsterland terecht bent gekomen. Heerlijk!

Op mijn bord: quinola met yoghurt en vers fruit, groene thee en een warme kaasscone die smaakt naar troost op een bordje. Eliot ging voor eggs benedict met spek. Prima! En zei ik al dat er een kat was? Die niet kwam bedelen? Dat mag die onze Darcy eens komen leren!

 

Toeristje spelen

Moet ook gebeuren. Belforten, begijnhoven en een schitterende boekenwinkel (Boekenhuis Theoria) waar ik een nieuw Roald Dahl verhaal aan mijn collectie toevoeg… Wat wil een mens nog meer?

 

Sweet nuts

Steenpoort 3, Kortrijk

Ik overtuig het lief opnieuw om voor iets meer alternatief en biologisch te kiezen. Hij gromt wat tot hij ziet dat ze ook burgers hebben. Compromis kan ik het niet echt noemen, maar we hadden wel allebei ons goesting. Hij zijn gigantische burger die in stukjes verorberd moest worden (zó groot dus!) en ik mijn salade met hummus en speltbrood. Je kan ook je eigen salade of croque samenstellen en achteraf (of tijdens het wachten) naar hartelust shoppen in de bijhorende eetwinkel. Prima gegeten!

DSC_0832.jpg

2 gedachten over “Kortrijk: overnachting op de boot en lekker eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s