Eetdagboek oktober

Hoera, volop herfst! Het is te zeggen: de temperaturen zijn er niet naar, maar mijn keuken kleurt pompoenoranje en ligt vol walnotendoppen. Kijk je mee naar wat er bij ons op tafel stond?

Drie wintergerechtjes ’s avonds: drie keer zoete aardappel of noedels met groentes in tomatensaus. Ik maak dit echt heel vaak: gewoon de groente die er nog over zijn aan het einde van de week met een hoop kruiden wokken en dan verder laten sudderen in tomatensaus. Wat koolhydraten erbij en klaar!

EetdagboekOktober (2)

Lekker luxe dit! Zalm, aardappeltjes en spinazie.

EetdagboekOktober (24)

En een zelfgemaakte pizzawrap! Ik let altijd op met het doseren van de kaas omdat ik merk dat ik daar vaak iets te enthousiast mee strooi!

De noedelverslaving is nog steeds zeer aanwezig! Ik koop dan zo’n bakje goedkope minuutnoedels (die ik als student altijd at) maar pimp deze helemaal met verse groente. Meestal doe ik er ook niet al die olie bij omdat de groente op zich al geroerbakt worden in wokolie.

Omdat het nog steeds zo warm is, ontbijt ik al 4 maanden met fruit, noten en Griekse halfvolle yoghurt van de Lidl (dikke aanrader!). Natuurlijk kan je in de toppings lekker variëren dus het voelt totaal niet alsof ik steeds hetzelfde eet. img_20180930_0757466851

Geen mooie foodfoto, maar zo gaat het eten op verplaatsing! Ik logeerde bij mijn ouders zodat ik ’s ochtends vroeg lekker met Floor kon gaan rennen. Daarna ontbijt voor mens en hond (maar zij moet altijd wachten, want ik sta hoger in de roedel, hoera!)

img_20181008_123512570

Zei er iemand noedels? Ook op werk slurp ik lekker door! De kersentomaatjes gooi ik er overigens rauw tussen: zo lekker dat zoetzure smaakje erdoor.

EetdagboekOktober (9)

Spruitjes zijn er ook weer! Zo lekker met spekjes en een pitabroodje!

EetdagboekOktober (11)

Of met krieltjes in de schil en bloemkool.

Rijstsalade tussen de middag en ’s avonds veggie gehakt met bloemkool en wortelstoemp. Twee keer warm op een dag! Wat een straf. De dag erna at ik ook salade onder de middag, maar deze keer met geroosterde kikkererwten uit de airfryer. In de oven krijg ik ze dus nooit zo, maar nu waren ze supercrunchy

En tot slot is en blijft herfst HET pompoenseizoen! Zo lekker! Volgende maand wil ik ook de kastanjes weer verwerken in mijn eten. Ik kan niet wachten! Jij wel?

6 gedachten over “Eetdagboek oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s