Mijn favoriete herfstmomenten

De herfst is alweer een tijdje bezig. Tijd om even op een rijtje te zetten waarom we precies van dit seizoen houden, ondanks alle regenachtige momenten! 7 redenen om de herfst te omarmen! 

  1. Een douche of warm bad na een lange koude dag

Wie heeft er zin in een warm bad als het zowat 30 graden buiten is? Dan wil je liever een snelle lauwe douche nemen om snel weer het zonnetje in te lopen! In de herfst wordt het weer een pak kouder en is er niets heerlijker om na een flinke regenbui op de fiets je natte kledij uit te trekken en te genieten van warm water, kaarsjes op de badrand en heerlijk ruikend badschuim!

bath-bathbomb-blaze-374071.jpg

2. Na de zwemtraining met een warm drankje op de bank een boek lezen

Mijn motivatie om door de kou naar het zwembad te fietsen is op een zaterdagochtend, als je net uit bed komt, op z’n zachtst gezegd nogal ondermaats. Achteraf ben ik dan echter altijd dubbel zo trots om met een goede koffie, een herfstige chicklit onder een dekentje op de bank te kruipen… Liefst met Zaz of Sia op de achtergrond.

blanket-book-coffee-1421177.jpg

3. Heerlijke stoofpotjes uren op het vuur laten staan zodat het hele huis kruidig ruikt

Normaal ben ik niet zo van het ontzettend lange kokerellen… Ik heb namelijk altijd honger en dat wordt er boven de kookpotten niet beter op. Voor stoofpotjes, soepen en curry’s maak ik echter graag een uitzondering: die worden echt zoveel beter als ze lang op een laag vuurtje hebben kunnen staan trekken! Alles met pompoen, pastinaak en kip of vis. Yum!

DSC_0285

4. Herfstwandelingen maken met Floor

Hoeft hier uitleg bij? Een blije hond, veel diepe herfstkleuren en een warme choco achteraf zijn echt DE succesingrediënten voor een heerlijk zondagsrecept.

5. Rennen door de koude mistige velden in de ochtend

Met of zonder Floor: rennen door een herfstochtend, waarbij het niet regent, is echt fantastisch. Je voelt je lichaam werken en opwarmen, geniet van de prachtige uitzichten en zonsopgangen en je hartslag is door de lage temperaturen opeens een pak lager!

img_20180925_085753507

6. Kastanjes rapen

De herfst draait om lekker eten en kastanjes horen daar bij mij ZO bij! Al vanaf eind september krijg ik er zin in en dat houdt niet op… Zeker als je van die stalletjes met gepofte kastanjes tegenkomt op een citytripje! Ook ontzettend leuk vind ik het om ze zelf te gaan rapen en daarna te pellen bij de kachel.

chestnut-close-up-food-207019.jpg

7. Onder een dekentje ongegeneerd series bingen

Bij diezelfde kachel kan je overigens in de herfst ook heerlijk series bingewatchen (Gilmore Girls, herfstfavoriet), filmpjes kijken of (in mijn geval) smullen van al het heerlijks dat het tv-seizoen te bieden heeft in de herfst – in tegenstelling tot de eeuwige herhalingen in de zomer. Top!

Wat zijn jouw favoriete herfstmomenten?

Een gedachte over “Mijn favoriete herfstmomenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s