Eetdagboek september

Wat hebben we weer heerlijk gegeten in september! We hadden nog wat warme dagen, maar ook al enkele echte herfstmomenten! Mijn eetdagboek is dus een beetje een samenraapsel van twee seizoenen… Thee en yogurt bowls, curry’s en salades. Hopelijk halen jullie hier heel wat inspiratie uit. 

Ongetwijfeld het lekkerste gerechte van deze week: kruidige veggies met knapperige aardappeltjes en tofu. Hiervan komt volgende week een recept online.

Bijgerechtje uit de airfryer: een heleboel groentjes ik (in het geval van de bloemkool & aubergine) op voorhand al wat warm maak, zodat ze in de airfryer lekker ‘afgegrild’ en superkrokant worden. Ik marineer ze ook meestal in vissaus: ik hou van dat zoute smaakje.

Ontbijttijd aka, favoriete moment van de dag. De laatste dagen van september was het al zo’n guur weer dat ik na mijn looprondje door weer en wind, toch een stevige mok nodig had om te bekomen. Heerlijk vind ik dat dus, he! De modder van je benen schrapen, haren fris gewassen en dan rozig na al die kou genieten van je ontbijt. En dat voor 8u in de ochtend.

Ik gebruik nu ook regelmatig weer wat eiwitpoeder, nu ik terug meer sport. Spiertjes kweken en onderhouden!

Zodra het kouder wordt, vind ik dat een goede reden om rode kool met appeltjes te eten. Ja, ook als het eigenlijk nog 25 graden was.

Yoghurt met fruit, Griekse yoghurt (2% Milbona van Lidl is hier favoriet, zo romig en goede voedingswaarden) en enkele amandelen. Dat eet ik bijna altijd ’s morgens nu het nog net geen havermouttijd is. Je kan zo lekker variëren qua fruit, noten en yoghurt dat het eigenlijk altijd anders is!

DSC_0274

Hier zie je mijn zwemontbijt, wat ik op zaterdag vlak voor mijn workout eet. Een dubbele koffie, twee crackers met een banaan en een potje fruityoghurt met de rest van de banaan en appel. Lekker veel energie en dat is ook nodig!

Meneer kookte ook nog eens voor ons: zijn klassieke spaghetti, maar intussen op mijn vraag wel met volkoren pasta en kippengehakt.

Ik maakte zelf deze ovenschotel, maar mijn strooikaas was op, zoals je ziet. Gewone smeltkaas dan maar! Ging de dag lekker mee naar werk, maar dan ziet het er dus zo uit. Oeps.

img_20180828_1238424731.jpg

Nog een geslaagd lunchgerechtje tijdens werk. Salade met veggie gehakt dat ik geroosterd had met wat look en paprikapoeder. Beetje dressing erover en klaar!

img_20180921_123339124

Heb je alweer honger? Ik anders wel hoor! Tot slot maakte ik ook nog een visstoofpotje met tomatenblokjes, witte vis en courgette. Uurtje laten stoven met een kruidentuiltje en wat aardappeltjes erbij en klaar! De worteltjes maakte ik gelijk ook maar even op!

Dat was ‘em weer! Heb jij nog tips met lekkere gerechten voor mij?

3 gedachten over “Eetdagboek september

  1. Ziet er lekker uit. Als je naar de homepage van mijn blog gaat dan staat onder het kopje recepten mijn verzameling die ik bundelde in mijn gezinskookboek ‘uit de keuken van…’ Niks bijzonders maar misschien krijg je er ideeën door.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s