Favoriete theesoorten op dit moment

Nu de zomer stilaan achter ons ligt, is het weer tijd voor koudere seizoenen… Buiten tenminste… In onze huiskamers worden de kaarsjes stilaan aangestoken en bij ons betekent dat ook dat er weer veel meer thee wordt gezet! Welke theesoorten zijn momenteel favoriet?

  1. Fleur de geisha – Palais des thés

Eliot kreeg ter gelegenheid van zijn afscheid bij Immoweb een grote doos van zijn collega’s! Deze Fleur de geisha is mijn favoriet daaruit, al is het alleen maar omdat het mij herinnert aan onze tijd in Kyoto. Het is een fruitige groene thee gemaakt met (hoe kan het ook anders?!) kersenbloesems. Dat betekent voor mij dat hij een beetje zoetzuur is met een flinke hint van de typische smaak van groene thee. Je kan ‘em in zakjes kopen, maar de losse variant is natuurlijk nog beter!

2. The du Hammam – Palais des thés

Uit dezelfde box opnieuw een fruitige groene thee, maar deze keer met oranjebloesem, dadels, bessen en rozen. Echt heerlijk om je dag te starten na een yogasessie.

3. Thé des Alizés – Palais des thés

Jawel, nog een derde uit de ‘Office Box’ van Palais des thés! Deze groene thee is opnieuw fruitig: kiwi, watermeloen en perzik. Deze thee doet me, zoals ie ook bedoeld is, ontzettend aan het Zuiden denken. Het is de middellandse zee in een kopje, maar dan niet zo zout. Enfin, je snapt wat ik bedoel.

4. Harmony thee van Kruidvat

Groene thee met peer en jasmijn. Met deze thee start ik vaak mijn kantoordag. Geef je meteen een kick om de dag te beginnen of verwarmt je nu het ’s ochtends alweer wat kouder wordt op de fiets.

5. Kruidvat Orange Ginger Happy Groene Thee

Later op de voormiddag volgt er meestal een kopje van deze thee! Ik vind thee met gember altijd zo’n kick geven. Je krijgt er instant energie van. De combinatie met citrusvruchten, in dit geval sinaasappel, is altijd goed.

6. Kruidvat Spicy Gember & Citroen Kruidenthee

Na de middag mijd ik thee met cafeïne: ik ben daar namelijk echt heel gevoelig aan en voel het meteen bij het inslapen ’s avonds. Deze thee, ook met gember en citrus, is dan een goede optie. Valt het trouwens op dat wij op het werk alle thee bij Kruidvat halen?

7. Lucovitaal Magnesiumthee

Ik volg heel wat voorschriften qua voeding in verband met mijn lage hormonenbalans. Zo let ik erg om de opname van Omega 3 en gebruik ik veel kurkuma om de ontstekingen uit mijn lichaam te houden. Ik merk dat ik ook baat heb bij voldoende magnesium. Die tabletjes vind ik niet te drinken en bananen word je op den duur ook beu… Vandaar dat ik af en toe een kopje van deze magnesiumthee drink. Ik vind em verdorie nog heel lekker ook!

8. ŠVESTKA S VANILKOU A SKOŘICÍ

Wat? Haha, sommigen onder jullie weten het misschien al, maar een van mijn hartsvriendinnen woont in Trutnov, een piepklein stadje in Tsjechië. Af en toe ga ik bij haar langs en breng ik natuurlijk thee mee. Deze thee van Pickwick is bij ons niet te verkrijgen. Het is een infusie van pruim, kaneel en vanille. Zalig!

Ongetwijfeld staan er op dit moment nog zo ongeveer 20 andere theesoorten in onze theekast. Dat krijg je als twee theedrinkers gaan samenwonen: we nemen ze werkelijk overal mee en hebben er nooit genoeg! Heb jij nog tips voor mij? Deel ze hieronder! 

p.s. Niets in dat artikel is gesponsord of opgestuurd. Lekker mijn eigen mening!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s