Trainen op zachte ondergrond in Mechelen

Sinds enkele maanden train ik op zachte ondergrond. Nu is het op het eerste zicht niet altijd even gemakkelijk om bossen en parken in het midden van de stad te vinden. Gelukkig biedt Mechelen heel wat mogelijkheden! Dit zijn mijn favoriete plekken. 

  1. Het Vrijbroekpark

Ja, wie kent dit niet, hè! Een rondje langs de aangegeven buitenroute is ongeveer 3,3 kilometer. Af en toe ren ik ook eens binnendoor om te genieten van de rozen. In de herfst is het feestje helemaal compleet: wat een prachtig park!

2. Langs de Zenne

Als je vlakbij het Vrijbroekpark richting Hombeek gaat, kan je naast de autostrade het jaagpad aan de Zenne volgen tot in Zemst. Ook dit is lekkere ondergrond voor je gewrichten en het is er ook erg mooi, als je niet te veel richting autostrade, maar richting meertje kijkt! Een rondje is 7 kilometer dus je bent wel even zoet!

Knipsel

3. Tivolipark

Misschien iets voor de fantasierijke lopers onder ons? Tivoli is een sprookjesachtig park in het Noorden van Mechelen, waar je heerlijk rondjes van 1,3 kilometer kan rennen. Je loopt dan langs een mooi wit kasteeltje en heel wat kleine bruggetjes.

tivoli.jpg

4. Mechels Broek & de Nekker

Het Mechels Broek is mijn persoonlijke favoriet… In dit prachtige natuurdomein naast de Nekker kan je gewoon eindeloos verdwalen en genieten. De wegjes zijn goed onderhouden en de koeien doen niet meer dan staren. Let wel op: dit is en blijft een bos, dus het is misschien net iets minder stabiel qua ondergrond dan een park.

Als je echt het gevoel wil hebben de stad uit te zijn, moet je hier komen wandelen! De kaarten vind je overigens op de website van Natuurpunt! De rondjes variëren bij mij tussen de 3,5 en 8 kilometer en veel afstandjes daartussen! #EindeloosPadjesVerkennen.

Vanaf de herfst kan je in de donkere maanden ook gratis op domein De Nekker gaan trainen onder de openingsuren. Daar is een atletiekpiste, waar je gebruik van kan maken als er natuurlijk geen training is!

5. Langs de vrouwenvliet

In de Pasbrug kan je lopen langs de vrouwenvliet. Je slaat dan in achter het bedrijventerrein van de Action & de Aldi. Als je daar de linkerkant van het water kiest, kom je op een klein paadje langs het bos. Na ongeveer 500 meter kan je links afslaan om het speelbos in te slaan. Tot slot komt je bij het voetbalveld, waar ik meestal mijn warm-up doe (het groene bolletje op de kaart).

Vervolgens loop je dan nog even door en kom je in Borgerstein terecht: een klein park met rondjes van 1 kilometer! Perfect voor een interval om vervolgens nog een cooling down van een kilometer of 2 naar huis te rennen!

park

Wat zijn jouw favoriete looproutes (met zachte ondergrond) in Mechelen?

7 gedachten over “Trainen op zachte ondergrond in Mechelen

  1. Afgelopen week hier ook de Zennedijk afgelopen richting Hombeek en terug (vanuit Zemst dan). Niet altijd even zacht overigens qua ondergrond, het is en blijft een verhard pad met steentjes. Hier en daar kan je wel op het onkruid in het midden lopen, maar dat is niet altijd even beloopbaar. Je kan trouwens de Eglegemvijver helemaal rond lopen, en daar heb je wel een zacht bospad. Net geen 3 kilometer denk ik, het rondje vijver.
    En het is niet helemaal Mechelen, maar wel heel dichtbij: het Bloso Domein in Hofstade. Er ligt een Finse Piste, maar die vind ik té vermoeiend. De bospaadjes daar zijn wel heerlijk om op te rennen.
    Het Mechels Broek staat nog op mijn lijstje. Ben er al wel doorgefietst, maar ik wil er ook nog wel eens een rondje gaan doen. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s