6 maanden samenwonen: ergernissen?!

Ha, wie hier had verwacht dat ik hier een hele boek zou schrijven over dingen die mijn lief NIET goed doet, komt een beetje bedrogen uit, he! Dit is een artikel over mezelf, over de kantjes die je ontdekt die misschien een beetje asociaal zijn! Zodoende mag u daarop antwoorden: ‘hé, dat doe ik ook’ of ‘wat vervelend’. Ook mag u de lijst naar eigen believen aanvullen, maar hier komen alvast mijn 10 meest ergerlijke gewoontes!

  1. Ik gooi mijn theezakjes/koffiepads in de wasbak.

Je weet wel, dat ding waarin je de afwas doet en je vuil servies inzet. Heerlijk als er dan opeens in je afwaswater een theezakje drijft of een koffiepad onderaan je ontbijtbord kleeft!

2. Ik lees graag reclameboekjes.

En we hebben dan ook niet zo’n ‘geen reclamedrukwerk’-stickertje op de brievenbus hangen. Eén keer per week leeghoofdig boekjes bladeren voor televisie: het moet kunnen. Maar achteraf die rommelige stapel opruimen… Ho, maar!

3. Ik heb niet graag te veel ongezonde troep in huis.

En dan liefst vooral niet een zak die al open ligt… Met mijn eetbuienverleden krijg ik daar soms toch een beetje een vol hoofd van, maar ook los daarvan zullen veel mensen dit wel herkennen, denk ik! Toen ik alleen woonde had ik nooit open zakken XL chips of zakken snoep van de Kruidvat alleen voor mezelf in huis…. Die gingen na een feestje of avondje bezoek met de mensen mee of de vuilnisbak in (sorry, voedselverspilling, I know). Het gevaar was immers dat ik die ’s avonds in een keer (en liefst allebei door elkaar) opat. Nu moet ik er weer aan wennen dat ik een lief met uitermate ongehoorde zelfcontrole heb, die dat soort dingen wel in de kast legt.

4. Ik kook liefst elke dag zelf vers

En dat vraagt planning en veel wachttijd en veel boodschappen doen. Aanvankelijk verdeelden wij het kookwerk nog en dan lukte dat niet goed. Nu kook ik gewoon voor ons allebei (regelmatig verschillende) maaltijden en gaat het weer wat vlotter.

5. Ik heb veel tijd en ruimte nodig voor mezelf

Dat heeft iedereen wel eens, vermoed ik, maar ik heb echt die wandelingen of looptochtjes in de ochtend logeerpartijtjes buitenshuis of avonden zonder lief nodig! Zo juich ik dan ook af en toe stiekem als ‘diene van ons’ een sportavondje met vrienden aankondigt. Of zorg ik ervoor dat ik zelf genoeg avonden met vrienden en familie op de agenda heb staan.

6. Ik wil graag een hond

Of een tweede kat. En ik zaag daar graag over. Nutteloos eigenlijk, want in ons huurhuis kan dat toch niet.

7. Ik wil graag een okergele zetel.

Maar het werd een beige met okergele kussens… De Ikeafight die we daarover geleverd hebben was real. Relatietest, hoor!

IMG-20180826-WA0000.jpg

8. Dekens zijn niet groot genoeg

Blijkbaar heb ik veel nood aan deken om mij in te wikkelen. En op te liggen. En dan nog een beetje extra voor onder mijn hoofd als mijn kussen niet goed genoeg ligt. En zo blijft er weinig over voor een ander… Oeps.

9. Ik ga extreem vroeg slapen.

Rond 22u-22u30 kan ik echt vaak al in bed te vinden zijn. Ik kijk/luister nog een boekje en nog 5 minuten nadat het licht uitgaat, lig ik al in dromenland… Als je dan met een partner met een ander ritme samenleeft, kan dat al eens even ongezellig worden.

10. Ik sta lekker vroeg op.

Half 7. Ook in het weekend meestal. En nee, wij hebben nog geen kinderen die ons bed ’s morgens als springkasteel gebruiken. En zelfs onze kat zaagt dan meestal nog niet om eten… Ik hou gewoon van een dansje en een wandelingetje maken in de ochtendzon…

img_20180902_072029787_hdr

2 gedachten over “6 maanden samenwonen: ergernissen?!

  1. Haha erg herkenbaar!! Ik leg ook steeds dingen op de trap die naar boven moeten worden genomen waarover mijn vriend vijf minuten later struikelt😏

    Like

  2. Hihi, ben ook Rennes ochtendmens en de hubby houdt van uitslapen, dat heb ik ook op vakantie dus hé, dan ben ik al om zes uur wakker en als je dan op een kleine hotelkamer zit…niet leuk…tegenwoordig nemen we daarom liever een Airbnb, zodat er wat meer plek is😉een mens wordt slim met de jaren! Ik houd ook van dekentjes, ja, ook als het dertig graden is en wil ook een hond maar manlief denkt dat kater Wiskie dan op zijn achterste poten gaat staan en een andere thuis gaat zoeken🤣

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s