Lopen op zachte ondergrond in Oostende en omgeving

Dit artikel wordt wel een binnenkopper, hoor ik je nu al denken…. Lopen op zachte ondergrond aan zee? Duh, dan ga je toch naar het strand! Dat is natuurlijk een optie, maar soms heb je even geen zin in héél veel wind en zware belasting van je kuiten/achillespezen! Daarom heb ik in dit artikel ook enkele andere routes opgenomen.

  1. Op het strand.

Voila, ik kan natuurlijk niet anders dan het even vermelden… In Oostende kan je lekker op het strand gaan rennen! Heerlijk is dat: in de vroege ochtendzon enkele kilometers maken tot je er genoeg van hebt en dan doodleuk je kar keren en wat terug rennen. Dat zier er in de zomer heerlijk zweterig uit!

2. Domein Raversijde

Mijn persoonlijke favoriet! Raversijde ligt vlak naast Oostende en het is gedeeltelijk een domein waarop een oorlogsmuseum gevestigd is, maar een deel van het (duinen)gebied is vrij toegankelijk. De wegjes zijn echter niet zanderig of heuvelachtig als je het gedeelte vlak aan het strand vermijdt. Klinkt ingewikkeld: daarom hier een kaartje!

Knipsel.JPG

Je kan hier rondjes rennen van 3 kilometer als je via de zijbaantjes tot aan het museum loopt en via de duinenstraat terugrent. Dat ziet er overigens echt heel sprookjesachtig uit!

3. Joggingroute De Schorre

In Raversijde heb je ongeveer de helft verhard, de helft bosgrond. Mocht dat te veel zijn, is het joggingparcours van De Schorre wellicht een goed idee.

Het joggingparcours van sportpark De Schorre baant zich een weg langs sportterreinen en boompartijen. Het uitdagende tracé van 3,6 km met start en eindpunt vlakbij de Mr. V-Arena wordt aangeduid door houten paaltjes met aluminium gravure.
De bodembedekking van de paden bestaat uit boomschors, dolomiet of gras, een zachte en vriendelijke ondergrond dus voor spieren en gewrichten.

Even een kilometertje of drie van de dijk landinwaarts fietsen en je kan je hartje ophalen aan minutenlang onverhard plezier!

Plattegrond-Sportpark-De-Schorre-NIEUW-.jpg

4. Maria Hendrikapark

In het Maria Hendrikapark ging ik zelf niet lopen, maar wel regelmatig wandelen omdat het een erg mooie omgeving is. Je kan er echter ook prima onverhard rennen!

Sinds jaar en dag is het Maria-Hendrikapark een geliefkoosd oord voor sportievelingen.
Bij de heraanleg van het park ging dan ook heel wat aandacht uit naar het uitstippelen van een nieuw en veilig joggingparcours.

Het tracé van 5 km met start en eindpunt aan het Spiegelmeer wordt aangeduid door houten paaltjes, telkens met richtingaanwijzing en kilometeraanduiding.

De bodembedekking van de paden bestaat uit boomschors, dolomiet of rode mijnsteen, een zachte en vriendelijke ondergrond dus voor spieren en gewrichten.

Oostende

Ken jij nog een leuke andere onverharde route in de buurt van Oostende? Of andere aanraders waar je mooi kan rennen? Deel ze in de comments!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s