Alternatief Japan: twee dagen in Kobe

Als ik een stad zou mogen kiezen waarin ik wel zou kunnen leven indien een verhuis naar Japan noodzakelijk is, zou het Kobe zijn. Naar mijn gevoel leunde deze stad het meest aan bij onze Westerse leefwijze. Tegelijk is ze natuurlijk overduidelijk Japans! Ik neem jullie graag mee op tocht!

Dag 1

Herb gardens

Vlak achter het station van de Shinkansen (Bullet train) in Kobe, liggen deze prachtige tuinen. Je bereikt ze het gemakkelijkst door de kabelbaan naar boven te nemen en uit te stappen in het tweede station.

Vervolgens wandel je in een dik uur helemaal terug naar het eerste station. En dat is puur genieten!

Arima Onsen

Vervolgens besloten we na de lunch dat het toch wel echt tijd was om een Onsen (warmwaterbron) te bezoeken! Toevallig was een van de dorpjes met de beste warm waterbronnen in de buurt van Kobe: Arima Onsen.

Wij namen een lokale Hankyu bus aan het Shin Kobe station, maar ergens onderweg is er iets mis gelopen. Na heel wat gebarentaal, werden we min of meer van de bus gesmeten, maar gelukkig stapte een lokaal schoolmeisje mee af toen ze de wanhoop op onze gezichtjes zag. We stonden namelijk echt ergens in the middle of nowhere nadat we net een kwartier door een tunnel gereden hadden… Zij wees ons een halte aan en we zijn dan maar op goed geluk opgestapt… Een half uur later waren we in Arima Onsen en hadden we toch wel een groot ijsje nodig om te bekomen! Hier vind je meer uitleg over de weg!

Arima Onsen is wel erg mooi met enkele authentieke straatjes! Geniet mee!

Dag 2

Ikuta Shrine

De tweede dag in Kobe startten we met het Ikuta Shrine, een best wel indrukwekkende tempel in de midden van de drukke stad!

We brachten ook nog even een bezoekje aan een moskee in de buurt!

Sorakuen Garden

Vervolgens liepen we door naar de Sorakuen Garden, een leuke Japanse tuin in het midden van de stad waar net een schildersklasje bezig was.

Vervolgens liepen we dwars door de stad en Chinatown (jawel, ook in Japan) richting de haven: een rustig plekje om wat plaatjes te schieten en te genieten van het – jawel, onverwacht, mijne dames en heren – een reuzenrad!

Ziezo: dit was alweer het einde van twee dagen Kobe! Goed gevuld! Kobe is een kleine stad, maar er valt heel wat te doen. Gelukkig is alles wel lekker op wandelafstand. Het is helemaal anders dan toeristische bestemmingen zoals Nara of Kyoto, maar toch zou ik er even passeren, als je dan toch toevallig in de buurt bent!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s