Japan: Nara in foto’s

Tot nu toe was het thema van de blogs over Japan een beetje ‘toeristisch alternatief’ doen, maar in Nara hebben we lekker the crowd gevolgd! Per fiets dan wel… Hier volgt dus onze planning van die dag met enkele beelden van wat je te wachten staat als je zelf gaat! Of als je niet gaat, maar wel zin hebt om even mee te dromen…

Waar ligt Nara?

Nara ligt om drie kwartier treinen van Osaka, maar de stad kent een totaal andere vibe. Ze is veel ouder dan Osaka en dat zie je: tempels en lage Japanse architectuur maken het stadsbeeld grotendeels uit. Het doet daarom een beetje denken aan Kyoto, maar is net iets minder toeristisch… Wel was Nara, net als Kyoto, ooit de hoofdstad van Japan!

Narapark en haar tempels

Wellicht trek je nadat je het station hebt bereikt, eerst naar Narapark. Ver moet je niet zoeken: de herten lopen je al snel tegemoet! Deze sikaherten zijn wilde dieren, maar laten zich wel goed aaien, zeker als je hen koekjes geeft die overal voor 150 yen verkocht worden. Let echter wel op als je ze voedert: ze kunnen op dat moment behoorlijk hebberig en agressief worden!

Kōfuku-ji

Wij gingen eerst naar de tempel Kōfuku-ji. gelegen in het zuiden van het park! Dat zag er leuk uit!

Vervolgens liepen we al hertjes aaiend door naar Todai-ji.

Vervolgens liepen we nog even door naar het Kasuga-schrijn en toen was het tijd voor een ijsje! Matcha-melk soft ijs! Mijn belachelijke outfit mag u negeren: ik kan slecht tegen de zon, maar ik had geen zin om mijn sjaal heel de tijd vast te houden!

Daarna fietsten we door naar de Naramashi buurt, een oude buurt van Nara waar je veel kleine winkeltjes, tempels en schattige huisjes ziet! Wat een feest om daar doorheen te fietsen (ondanks de warmte).

Alles was vredig, zonnig en goed… En toen….

BAM, REGEN! En daarmee eindigde ons dagje Nara! Het was eigenlijk te warm om verder te fietsen en we hadden al behoorlijk wat kilometers afgelegd! Dus deed ik wat de reumatologist ordered en gingen we terug naar het hotel! Om dit ietwat korte verslag goed te maken, volgt hier nog een foto van Lien die een selfie probeert te maken met een hert!

IMG_2239.jpg

Dat ziet er dan zo uit:

IMG_20180702_103508201

 

Een gedachte over “Japan: Nara in foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s