Alternatief toerisme in Japan: Wagayama

Na een uitstapje naar Universal city, gaan we vandaag weer verder met de alternatieve reisgids voor de Kansai region in Japan! Wij gingen per fiets naar Wagayama en dat was een goed idee! Hoe je dat precies doet, vertel ik je in deze blogpost. 

Hoe geraak je er?

Het startpunt van deze trip ligt in Wakayama City, een uur per trein van Osaka verwijderd. Om er te geraken neem je vanaf Namba station Osaka de Nankai line tot in Wakayama Station (LET OP: niet WakayamaSHI station)

De rest van de trip legden wij per fiets af! Daarvoor ga je onder het Nankai Station van Wakayama naar beneden tot aan de toeristische dienst. Voor 4,5 euro per fiets mag je de hele dag rondcruisen op een goed onderhouden stalen ros met versnellingen en een mandje. DIKKE aanrader! Je krijgt ook een kaart en nog net geen zoen van de mensen van het toeristenkantoor, die duidelijk niet veel Europese toeristen zien. Neem je paspoort wel mee: ze nemen een kopietje.

DSC_0468

Wakayama castle

Het eerste deel van de trip leidt ons langs Wakayama castle. Parkeer je fiets aan de ingang van het domein en ga te voet op weg naar het kasteel!

Je passeert enkele ninja’s en een hele grote kat waarvan het nut ons niet echt duidelijk was! Het kasteel lijkt nogal op dat van Osaka, maar dan zonder een zwerm toeristen.

Eenmaal boven kan je genieten van enkele uitzichtjes en ook enkele samurai harnassen bekijken, wat wij elk indrukwekkend vonden! We hadden immers net de weg naar het kasteel bij 32 graden beklommen en vielen al zowat omver, laat staan dat je het met zo een uitrusting moet doen! Straffe mannen!

Aan het kasteel vind je de Momijidani Teien Garden, een erg Japanse tuin die je zeker niet over mag slaan! Wij hebben er ons in elk geval uitstekend geamuseerd.

Kishū Tōshō-gū

Als je daarna zo een 6 kilometer naar het zuiden fietst kom je aan Kishū Tōshō-gū, een boeddhistisch tempelcomplex met een ontzettend hoge trap die je mag beklimmen. Boven krijg je echt een fantastisch uitzicht doorheen de tempelpoort!

Wakayama Marina City

Als je vervolgens een kilometer of 5 doorfietst kom je in Wakayama Marina City terecht, een soort vakantie-oord waar Japanners zich uitstekend vermaken! Er is een pretparkje, genaamd Porto Europe en een vismarkt Kuroshio Market, waar je heerlijke verse tonijn kan eten! Ze snijden ‘em daar namelijk voor je neus aan stukken.

Porto Europe is overigens exact wat je erbij verwacht: een kopie van Spaanse en Italiaanse pleinen en huisjes met enkele attractieparken ertussen. Ik vond het wel amusant om mijn noedels te slurpen bij dit uitzicht.

Daarna peddelden we rustig tussen de Japanse dorpjes en langs de kust terug naar huis. Ik denk dat het fietsen sowieso wel een van de leukste aspecten was! Je ziet er veel meer dan op de bus en het voelde voor mij vooral een beetje aan als in ‘een droom’ om te beseffen dat ik aan de andere kant van de wereld op een fietsje in het zonnetje reed!

Als bewijs daarvan, hier nog een foto van mijn blij fiets-hoofd!

IMG_2197.jpg

2 gedachten over “Alternatief toerisme in Japan: Wagayama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s