Japan: Osaka in beeld (3): Farmhouses & expocity

Vandaag zetten we onze alternatieve trip rond Osaka verder! Ik hou van vakanties waarbij je niet al te veel van de typische toeristenspots ziet, maar leeft zoals de locals. Ik zocht uit wat de gemiddelde Japanner zoal op zondag in Osaka doet en zo kwamen we tenslotte uit bij een dagje Noord-Osaka! Eliot vond dit de leukste uitstap van de reis: dus ik denk dat het zeker een aanrader is! 

The open air museum of Japanese farmhouses

Dit klinkt best lame, maar na 10 dagen Japanse city waanzin, kan het heerlijk zijn om eens de klassieke Japanse architectuur in te duiken! Het kost geen drol en het park waarin dit museum gelegen is, is een dikke bonus die je niet in de reisgidsen vindt!

Hoe geraak je er?

Het museum ligt ten noorden van Osaka! Je bereikt het dor een half uurtje te wandelen vanaf Ryokuchikoen Station. Dit station bereik je door de Midosuji metro line vanaf Osaka te nemen en over te stappen op de Kita-Osaka Kyuko Railway in het eindstation! Je kan alternatief ook de Hankyu railway gebruiken. Ik schoot wat plaatjes onderweg!

Wat is het dan wel?

Dit museum bestaat uit 16 oude boerderijen die vanuit heel Japan opnieuw opgebouwd zijn op het domein van het museum. Ze staan tussen een prachtige collectie bomen en wilde bloemen en je mag (mits je je schoenen uitrekt) in de meeste ook gewoon rondlopen! De inrichting is (op de boerderijdieren na) ook lekker authentiek. Dat ziet er zo uit!

Ryokuchi Park

Als je tot hier verder gelezen hebt, vermoed ik dat je een flinke neus hebt voor alternatief toerisme. Mooi zo! We gaan nog even door! Het museum ligt namelijk in een park, genaamd Ryokuchi, waar veel Japanners heen trekken in het weekend! De natuur is er erg mooi en het is dan ook de moeite om via een omwegje terug naar het station te lopen. Je ziet dan dit:

Dit lotusbloemen, he jongens! Wat een natuurpracht! Natuurlijk ziet het er in het bloesemseizoen of in de herfst wat anders uit, maar volgens Google loont dat evenzeer de moeite. Doen dus!

Expocity/Expo ’70 park

Dat was leuk! Nu gaan we nog wat verder richting het noorden. Vanaf Ryokuchikoen station neem je de trein naar Senri-Chūō Station. Als je daar overstapt op de Osaka monorail, kom je na 2 haltes in Expocity. Ook hier brengen heel wat Japanners hun tijd door in het weekend. Er zijn ruwweg twee gedeeltes. Het nieuwe expocity met een gigantisch winkelcentrum met dierentuin (duuuh) en reuzenrad (nog meer duuuuh). Dit gedeelte hebben wij even een blikje gegund:

Heel erg schattig, maar het is toch maar weer een winkelcentrum en dat hebben we in Osaka al genoeg gezien! Haast je dus naar de ticket booth voor het Expo ’70 park, want daar wordt het pas echt interessant! Voor opnieuw geen drol (600 yen voor 2 personen, 5 euro) kan je een ticketje kopen voor dit gigantische park waar in 1970 een expo werd georganiseerd.

DSC_0204

Wat dit beeld was, is ons nooit echt duidelijk geworden. We waren er wel over eens dat het erg lelijk, doch fascinerend was! Er staat trouwens op de achterzijde een zon op z’n kont! Maar daarvoor moet je zelf even gaan kijken, want ik heb er geen foto van gemaakt!

Ik kreeg een zwaar nostalgisch gevoel bij al die vergane glorie, maar niet op een slechte manier… Ik had eerder het gevoel terug gekatapulteerd te worden in de tijd, maar tegelijk dat we tot de laatste mensen op aarde behoorden door de verlaten tentoonstellingssites.

Tegelijk is alles heel goed en netjes onderhouden, wat het mogelijk maakt om van de enorme natuurpracht te genieten. En dat is ZO de moeite waard, jongens! Neem je tijd en loop zeker tot in de Japanse tuin! Het is er echt heerlijk. Oh en koop geen matcha gelato vlak voor de Japanse tuin. Ik hou van matcha, maar dan wel in de soft ice variant. Deze gelato was zelfs voor mij te machtig!

Ik denk, lieve vrienden, dat ik het park ga omdopen tot het park van Lotussen en Liefde! Want je kan er eindeloos (met je lief) tussen de lotusplanten verdwalen. Doen dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s