Japan: Osaka in beeld (2): Minoh Hike

Ik hou van drukte en verveel me nogal snel, maar zelfs voor mij was Osaka soms een beetje te veel… Te hectisch door al die schreeuwerige marketing en duizenden lichtjes… De drukte op de metro van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat… Zelfs in het zwembad zwommen we in een treintje! Als je dat allemaal even moe bent en ook op zoek bent naar een meer alternatieve uitstap in de omgeving van Osaka… Lees dan zeker verder en ontdek een prachtig stukje natuur vlakbij de grote stad. 

Wat?

Minoo Park (of Minoh Park) is een natuurgebied net buiten het centrum van Osaka, dat veel Westerse toeristen links laten liggen. Vanaf Umeda Osaka reis je in een half uurtje naar het centrum van Minoh. Vanaf daar loop je in drie kwartier (3 kilometer) omhoog naar de waterval. Het eerste deel verloopt glooiend, het tweede deel mag je flink klimmen. Pas je schoeisel daarop aan: zeker bij regenweer kunnen de treden glad zijn!

Hoe geraak je er?

Vanaf Umeda neem je de Hankyu Takarazuka Line tot Ishibashi Sation. Daarna stap je over op de Hankyu Minoo Line tot Minoo Station. De hike staat vanaf het station reeds aangegeven.

Wat ga je zien?

Het eerste deel van de hike loop je langs bruggen en mooie Japanse architectuur. Ik was een klein beetje verliefd op dit deeltje.

Na een kilometer kom je ook langs een mooie tempel! Wij waren daar helemaal alleen, wat leuke plaatjes opleverde!

Vanaf dan begint de klim tussen de maple bomen.

Tot je uiteindelijk bij de waterval komt! Wij waren er rond het middaguur en bestelden (zoals altijd in Japan, haha) blind van de menukaart door wat aan te wijzen.

We moesten even wachten op ons eten want de elektriciteit viel uit… Charmant hoor! Buiten kwam de regen inmiddels zo stevig uit de lucht dat we niets meer konden zien, maar binnen tikte het gezellig op het dak en we vermaakten ons uitstekend met mijn camera!

Toen kwam ons eten eraan en… in alle eerlijkheid, zo’n vissenkoppen eten is toch niets voor mij! Ik heb héél veel uitgetest in Japan en heb zo heel wat lekkere dingen ontdekt… Maar als zo een vis je aanstaart… Tja, dat krijg ik toch niet binnen!

Ziezo, dit was mijn verslagje van Minoo. In alle eerlijkheid: als je naar Osaka gaat, laat dan gerust Namba Parks of de dierentuin links liggen en ga naar Minoo! Ook een dagje shoppen zou ik gerust inruilen voor deze ervaring: het was een van de meest rustgevende en tegelijk mooiste ervaringen van onze Japanreis… Gewoon doen!

3 gedachten over “Japan: Osaka in beeld (2): Minoh Hike

  1. Amai, zenne… die steden zou ik toch ook met veel plezier ruilen voor dit. Je ziet op de foto’s al hoe keischoon en rustgevend dat daar moet zijn. Heel mooi vastgelegd, Lien! :*

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s