The fooddiaries: juni

Momenteel experimenteer ik erg veel met voeding, gezien dat reuma onder controle houden daar toch een beetje mee staat of valt. Elk lichaam is echter anders, waardoor het aanvankelijk erg veel uittesten is! Aardappelen of niet? Tomaten of niet? Wel of geen koffie? Groene thee dan maar? En glutenvrij of pastaqueen? Kijken jullie mee naar dit nogal bijzondere dagboek?

Ontbijt is nog steeds mijn favoriete maaltijd van de dag! Het is volop zomer dus veel meloen & blauwe bessen! Deze dagen eet ik er veel havermout & chiapudding bij, wat handig is omdat je het netjes de dag ervoor klaar kan zetten.

Sinds kort draag ik mijn Stox weer om te rennen, omdat ik merk dat de stijfheid daarna toch wel minder is! En ja hoor, ik ben nog steeds aan het hardlopen! Op een enkele baaldag na, zijn de pijnopstoten redelijk onder controle!

Ben ik trouwens de enige die zo’n compressiekousen onmiddellijk moet uittrekken of omlaag duwen na het rennen? Tijdens mijn rondje voel ik ze niet eens zitten, maar zodra ik stilsta, moeten ze uit!

Een van de dingen die vermoedelijk bijdraagt tot ontsteking zijn pinda’s, vandaar dat ik zelf notenboter maakte voor op glutenvrije broodjes! Héél geslaagd. Het recept wil ik hier ook wel eens delen.

Ik moet op dit moment ontzettend opletten en ondanks dat je het misschien niet altijd in deze diaries ziet, snoep ik wel best veel. Vooral de sociale genietmomentjes met vrienden en familie mis ik best. Om even van dat gevoel af te raken, maakte ik zelf krokante frietjes uit de oven met olijfolie en lekkere kruiden! En ik at er natuurlijk een flinke salade bij voor de vitamientjes.

IMG_20180620_175147495

Dit soort dingen dus…

IMG_20180620_175213688

Of deze!

Veel kleurtjes en veel kurkuma in mijn ‘brooddoos’ deze weken!

IMG_20180620_175917935

Meestal heb ik deze dagen weinig honger, maar zo’n broodje gerookte zalm gaat er altijd wel in! En ja, dat bord matcht met mijn rokje en ik doe dat ervoor!

Hopelijk vonden jullie deze diary ook eens interessant om te lezen! Als je zelf ontstekingsremmende voedingstips hebt.. Laat het me gerust weten! De gemberthee is hier niet aan te slepen….

Een gedachte over “The fooddiaries: juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s