Accessoires bij zwemtraining

Bijna iedereen kan zwemmen, maar ik was er eigenlijk écht niet goed in! Ik deed maar wat en ging vooruit, maar kon maar niet snappen waarom anderen mij altijd maar voorbij staken. Toen ik crawl wilde leren, ging ik opnieuw naar de zwemles. Daarover heb ik al eerder verteld. Maar wat neem je nu zoal mee tijdens de les?

Bikini/badpak/zwembroek

Dit klinkt misschien een beetje onnozel, maar als je zwemmen echt als workout gaat doen, wil je echt niet bezig zijn met of de boel goed blijft zitten. Aanvankelijk ging ik lekker zwemmen met mijn bikinietje van de H&M, maar dat werkt dus niet hè! Ik ben vanboven niet voorzien van twee meloenen, maar toch was zelfs ik in het water regelmatig bezig met te controleren of alles nog wel goed zat, zeker bij mannelijke tegenliggers. Daarna ben ik overgeschakeld op een sportbikini en dat ging een pak beter. En sportbadpak heb ik ook, maar dat zit me niet honderd procent lekker omdat mijn bovenlijf net iets te lang is. Moraal van het verhaal: ga voor comfortabel en goed zittend!

Water/energydrink

Als ik langer dan een half uur ga zwemmen, neem ik meestal een flesje water mee. Energydrinks vind ik persoonlijk voorlopig niet nodig, gezien ik nooit langer dan 1u15 in het water ben, maar moest ik richting langere trainingen gaan, zou ik dat zeker wel doen. Voorlopig kan ik die intensiteit nog niet echt aan, maar mezelf kennende komt dat nog wel.

Duikbril

Onmisbaar, zo een goede duikbril. Ik heb er eentje van Adidas die niet afschiet als ik duik of water laat doorduppelen als je even compleet wild gaat. De afdruk achteraf, waardoor je eruit ziet alsof je en stevig nachtje hebt doorgehaald, moet je erbij nemen.

Zwemvliezen

Ik zou willen zeggen dat je vooral zwemvliezen moet kopen omdat die erg leuk zijn… Zelfs de zwemmer met baksteenslag gaat opeens goed vooruit! Het schijnt echter ook zo te zijn dat je – zonder goede begeleiding – die slechte techniek mogelijk nog versterkt. Ik zwem dus zelf alleen met vliezen mits ik de juiste oefening en de correcte instructies qua techniek meekrijg.

Plank

Wie heeft er niet mee leren zwemmen, hè! Zo’n plank is bijzonder handig: je kan ‘em zowel gebruiken om je armen op te laten rusten en je ademhaling te verbeteren, maar ook om tussen je benen te steken en zo je ligging in het water te corrigeren. En bovendien kan je zo’n plank in de meeste zwembaden wel lenen van de redders als je die even lief aankijkt…

Sporthorloge

Ik zwem met de Garmin 735xt: ik ben namelijk zo’n leeghoofd dat altijd vergeet hoeveel baantjes ze al gezwommen heeft… Je kan de badlengte instellen, achteraf je aantal slagen bekijken, lengte, tijd en rustperiodes bijhouden en trainingen op voorhand inplannen. Heerlijk ding dus maar wel prijzig! Tijdens zwemtraining gebruik ik ‘em dan weer niet omdat we dan eigenlijk een verwaarloosbare afstand zwemmen, maar als ik voor een 2k ga, vind ik het wel fijn de afstand bij te houden!

Badmuts

Ik heb een dik hoofd en veel haar… Ik heb dus nog nooit een badmuts gevonden waar dat allemaal inpast! Als iemand tips heeft: shoot!

Pullboy

Deze gebruik ik voornamelijk als mijn bursitis weer eens opspeelt: het beperkt het gebruik van je benen tot een minimum, maar vermits crawl 80% armen is, voel je dat niet zo heel erg!

Palletjes

Zijn er nog mensen hier aanwezig die niet netjes insteken als het op crawl aankomt? Ik ben er zeker een van! Ik blijf niet lang genoeg liggen, ik kapseis, ik trek niet recht naar achter… Er is nog bijzonder veel werk aan, maar palletten zorgen ervoor dat je wel meteen voelt als je niet economisch met je armen aan het zwemmen bent.

Sony walkman

Bij lange duurtrainingen draag ik vaak mijn Sony Walkman in het water… Muziek luisteren en baantjes trekken en daarna ben ik helemaal zen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s