Op bezoek bij de Pierre (Marcolini, that is)

Enkele weken geleden, kreeg ik een uitnodiging om naar het zomerfeest van chocolatier Pierre Marcolini te gaan… Nu moet je weten dat ik het soort mensen die zeggen dat ze geen chocolade lusten, bekijk met de dezelfde sceptische blik als een leraar geschiedenis de student bekijkt wiens huiswerk door de hond is opgevreten. Om maar te zeggen: ik tekende met vol enthousiasme in! 

DSC_0818

We beginnen de dag een beetje minder enthousiast: mijn blessure, die eerst langs links vooral pijn deed, blijkt nu ook mijn rechterbursa getroffen te hebben. Opnieuw cortisone gepland de dag erna, dus ik doorbreek even mijn alcoholonthouding voor een glas wijn op het terras. Mensen kijken, wijntje drinken en even alles los laten… Dat had ik wel nodig die avond.

DSC_0834

DSC_0835

Gelukkig was er chocolade

DSC_0831

En windmolens

DSC_0833

En deze bekende meneer, waarmee ik toch even een selfie moeten maken!

IMG_20180516_191201773

En dan is het tijd voor meer chocolade!

DSC_0838DSC_0839DSC_0841DSC_0842

We proeven een Désir met zure kersen: serene ontmoeting tussen gerookte zwarte chocolade en overheerlijke kersen, aldus het bijschrift.

DSC_0843

Zei ik al dat er chocolade was? Het lekkerste vonden wij trouwens de Melove cakes! Dat lijkt in de verte een ietsie pietsie beetje op de mellow cake, maar die smaken… Donkere chocolade van de hoogste kwaliteit, een zalige biscuit onderin en de marshmellow in het midden waren pure verwennerij. In alle heerlijkheid: bij mij was ie op voor ik een foto kon maken, dus daarom even een fotootje van Sortir à Paris. 

341852-la-collection-vents-d-ete-de-pierre-marcolini-4

DSC_0845DSC_0846DSC_0848DSC_0850

Lief mocht mee chocolade proeven, maar moest wel even poseren met de windmolen in ruil! En mijn cameratas meesleuren. Dank u, bollie (en bij deze heb ik je troetelnaam ook online gebruikt, ook al dacht je dat ik dat niet durfde!)

DSC_0851DSC_0852

Als we terugkeren, krijgen we dit uitzicht! Brussel is zo mooi!

DSC_0853

Lieve meneer Marcolini, erg bedankt voor de uitnodiging en voor de warme persoonlijke verwelkoming, ook al liep ik op jullie gele loper in mijn gele trui en sneakers (want hakken met bursitis zijn geen aanrader!)

Disclaimer: deze blogpost schreef ik op uitnodiging van We Love Pure, maar dit verandert niets aan onze mening over de chocolade! Ik bedoel, iedereen die ooit dit soort chocolade heeft geproefd, weet ook wel dat dit gewoon té lekker is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s