Meet Mr. Fitzwilliam Darcy

Sinds Eliot en ik gingen samenwonen, wilden we graag een huisdier. We waren aanvankelijk echt van plan om daarmee eerder te wachten tot we wat meer aan elkaar gewend waren en misschien ook echt een eigen huis hadden… Het lot heeft er min of meer anders over beslist. Meet Mr. Fitzwilliam Darcy. 

Op een rustige maandagochtend was ik met een ochtendlijk rondje Facebook bezig, toen ik een berichtje zag van Laura. Haar mama vangt wel eens katjes op en in dit geval hadden ze een kleine zwarte kater gevonden, die naar aan asiel zou gaan als er niemand hem wilde. Een zwarte kater van enkele jaren oud… Je begrijpt misschien dat zo’n beestje in aan asiel amper kans maakt, zeker als ie zoals deze bij het minste geluidje zo vér kruipt als ie kruipen kan.

Nu ben ik niet aan mijn eerste kat toe, maar Eliot en ik wilde graag een kitten (zoals de meeste mensen). Toen merkte iemand in mijn omgeving nog even op dat zo’n beestje in mei, als er veel kittens ter beschikking zijn, vast een spuitje zou krijgen. Ben ik de enige wiens hart breekt als ze zoiets hoort? Ik stuurde toch maar een berichtje naar Laura en ook eentje naar Eliot, om alvast mogelijke obstakels vast te stellen.

We kregen van alle kanten te horen dat het een verlegen, maar erg lief beestje was. Ik stuurde nog wat foto’s naar Eliot en zo waren we al snel overtuigd dat het geen kat in een zak zou worden… Letterlijk. Er was nog slechts een dingetje: wij wilden namelijk altijd een rosse kitten, die we Mr. Charles Bingley zouden noemen. Naar Pride & Prejudice van Jane Austen, zoals u misschien wel weet.

Deze kat was echter pikzwart. En dus verwelkomden we Mr. Fitzwilliam Darcy in ons gezin…

4 gedachten over “Meet Mr. Fitzwilliam Darcy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s