Zomers recept: de beste fruitsla (die niet bitter wordt)

Toen wij vroeger op vakantie gingen, betekende dat twee dingen… Lang in de auto zitten en fruitsla uit de koelbox. Die aten we dan onderweg op aan de kant van de weg met zelfgesmeerde boterhammen met ei. Die waren ook lekker, maar die fruitsla was toch net dat tikkeltje lekkerder! Goede fruitsla maken is niet moeilijk, maar ik denk dat het toch belangrijk is dat je de juiste combinatie maakt om te vermijden dat het fruit bitter wordt of net te zuur smaakt! Met de combinatie hieronder, gaat het nooit mis!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 sappige sinaasappel
  • 15 aardbeien
  • 1 stevige tros druiven
  • 1 zure appel

fruit-salad-737096_1920

Bereidingswijze

Fruitsla bereiden… Daar is natuurlijk geen hol aan: snij al het fruit en meng het door elkaar.

Ik wil echter nog wat zeggen over de combinatie van het fruit… Sinds ik meer met koken bezig ben, heb ik gemerkt dat het erg belangrijk is dat die balans tussen zoet en zuur (en eventueel zout) juist zit. Als je fruitsla maakt met bananen, is het erg belangrijk te beseffen dat dit je fruitsla al een erg zoete boost zal geven. Daarom kies ik voor een zure appel, zodat je een lekkere balans krijgt. Ook druiven zijn erg zoet, terwijl de aardbeien opnieuw voor een iets zuurdere touch zorgen. Verder heb ik graag wat sap in mijn sla, waar de sinaasappel dan weer voor zorgt.

Er is dus over nagedacht! Natuurlijk kan je – zoals bij elke salade – gewoon door elkaar gooien wat je nog in huis hebt! Let echter wel op met kiwi en meloen: die fruitsoorten kunnen in sommige combinaties bitter worden, zeker als je het met yoghurt mengt!

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s