Moederdag voor sportieve mama’s

Traditiegewijs koop je voor je mama op moederdag chocolade of bloemen. Vanwege familieverplichtingen kan ik dat laatste alleen maar aanraden, maar misschien is het ook leuk daarnaast wat anders te doen? Mijn mama heeft me namelijk altijd geleerd dat het leuker is om geld uit te geven aan ervaringen dan aan spullen… Daarom volgen hier vijf leuke activiteiten die je op moederdag samen kan ondernemen!

Serveer en eet samen een gezond ontbijtje!

Een sportieve dag start je natuurlijk met genoeg energie. Verse fruitsla, lekkere gekookte eitjes met goed brood… Of misschien flans jij wel de allerbeste knalroze girlsproof smoothies in elkaar? Geniet ervan, babbel bij en vergeet de koffie/thee niet! Havermout ontbijttaartje, iemand?

Ga samen rennen/wandelen doorheen de bossen

Ik hou er wel van om samen te rennen/te wandelen met mijn moeder… Als het echt snel gaat, zit ze op de fiets naast me, maar als er gewandeld wordt, zijn we qua tempo toch wel goed aan elkaar gewaagd. Wist je dat je tijdens wandelingen de beste diepe conversaties kan voeren omdat je elkaar niet constant in de ogen moet kijken zoals dat tijdens een etentje of dergelijke het geval is? Uitstekende gelegenheid om uit te waaien in het groen/aan zee/langs de Dijle (in mijn geval).

Ga samen op citytrip

Als we dan toch over wandelen bezig zijn: je kan dat ook doen terwijl je een nieuwe stad verkent… Het is geen geheim dat je tijdens een citytrip heel wat stappen zet als je wat wil zien. Wij gingen al naar Keulen, Hasselt, Praag, Rotterdam en Amsterdam! Wenen en Budapest staan nog hoog op het verlanglijstje!

Samen zwemmen

Zwemmen is een low impact sport, wat betekent dat zowat iedereen dat kan beoefenen, mits je geen watervrees hebt… Al sinds ik me kan herinneren, springt mijn mama ’s morgens het zwembad in als dat ter beschikking is. Vooral op vakantie had ze vaak al een duik genomen alvorens wij in ons huisje-op-de-berg ontwaakten. Sinds enkele jaren doe ik gezellig mee, wat goed lukt, zelfs als we allebei ons eigen tempo zwemmen.

Hoe vieren jullie moederdag?

 

2 gedachten over “Moederdag voor sportieve mama’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s