Kamperen met Decathlon: een impressie

Tien dagen geleden mocht ik van Decathlon een weekendje mee met de Trekking Days! Zoals jullie weten, worstel ik met een hardnekkige bursitis, die wandelen/fietsen/lopen/zitten/liggen op de zij eigenlijk vrij moeilijk maakt! Toch wilde ik graag meedoen en hebben we er het beste van gemaakt! Een fijn weekend met heel wat fijne ontdekkingen was gelukkig het resultaat. Kijken jullie mee?

IMG_20180421_080637579.jpg

Even voorstellingen: mijn wandelpartner voor dit weekend! Lore ging met mij mee als fotograaf/kine, maar vooral als vriendinnetje om úren tegen te tetteren!

We komen na een uurtje rijden vanuit Mechelen toe in de Getevallei, waar we onze wandelkaarten aangereikt krijgen, samen met een weekendvoorraad aan vriesdroogmaaltijden. Daarna is het al snel tijd om te vertrekken. Wij lopen niet de voorgestelde 40k vanwege mijn blessure, maar wel de gezinstrekking van 20 k (2 x 9.5k), waardoor we onze bagage mogen afgeven. Héél handig!

Hoe mooi is het in de Getevallei, jongens? We lopen door graasgebieden, ontmoeten de Man met de Zeis die ons gezellig photobombt en daar duidelijk te veel plezier aan beleeft… Verder veel plaatjes schieten en genieten van het (nog) mistige landschap! Over de tocht en de wandelroutes komt nog een apart artikel online.

Dus we lopen door met lekker veel rustpauzes vanwege mijn blessure en genieten echt van de omgeving en het weer… Tot we uiteindelijk weer op de kamperplaats aankomen! Daar kunnen we meteen voor het eerst een vriesdroogmaaltijd bereiden en leren we meteen van de organisatie heel wat handige tips in verband met koken op gas. Dankjewel!

En we mogen ook hun bestek lenen want al snel blijken wij de slechtst voorbereide kampeerders ooit #Spork

Daarna is het tijd voor ijs en gezelligheid!

En we krijgen enkele workshops, waaronder in veters knoppen, rugzakken inpakken en tenten opzetten. De tent die je op de foto ziet is de onze: de trekkingstent Fresh & Black Wat is er daar nu bijzonder aan, kan je denken? Het is een tent! Ja, maar wel eentje die wit vanbuiten en zwart vanbinnen is, waardoor het er veel koeler en donker is dan gewoonlijk. Verkoopspraatje, dacht ik aanvankelijk, maar het werkt verdorie verduiveld goed! Zeker als het rond de 30 graden was… Of op het moment dat ’s morgens de eerste zon op de tent zat, waardoor we niet badend in zweet wakker werden.

Het werd avond… En tijd om de ‘bijzondere bivakkeuken’ te ondekken. We kregen onder andere nacho’s met chilli sin carne en veel koriander + kaas te proeven. Dat is dus écht mijn ding!

En toen werden we waker met dit uitzicht!

En weer op weg voor meer mooie uitzichten en meer gezelligheid. Ik denk dat dit heet weekend zo wel ongeveer samenvat! Wat meer babbelen en wat minder sporten dan ik gewoonlijk zou doen, maar daardoor ook meer tijd om mensen te leren kennen en de workshops met volle aandacht bij te wonen. Hartelijk dank Decathlon om ons zo hartelijk te verwelkomen en Lore om mijn wandelmaatje en adviseur te zijn!

 

Een gedachte over “Kamperen met Decathlon: een impressie

  1. Ik heb er ook van genoten! Als je nog eens een slachtoffer zoekt, ik ben kandidaat:) Al mag het voor mij ook de volgende keer wat meer lopende kilometertjes zijn:p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s