Optimistische tag!

Het schijnt wel eens gezegd te worden dat mensen mijn vrolijkheid en enthousiasme het leukst aan mij vinden! Zij die dat zeggen hebben mij vast nog niet ontmoet op een maandagochtend zonder koffie en sporten! Maar goed, tijd voor wat optimisme met deze leuke tag! 

  • Heb je een favoriet citaat dat omschrijft wie je bent?

Pain is inevitable. Suffering is optional.’

Dit is een citaat van Murakami als hij over marathonlopen praat, maar ik wil het graag breder trekken. Iedereen krijgt in zijn leven gedoe op z’n pad, maar hoe je daar mee omgaat bepaal je zelf. Als je beslist om een marathon te lopen, weet je dat dat pijn gaat doen, maar daar heb je voor betaald (:-))en gekozen… Je kan er dan ook maar beter van genieten. Hetzelfde geldt voor mij als je voor het leven kiest: bij alles wat je onderneemt, zullen er minder fijne kanten zijn, maar het is een kwestie van daar (tot op zekere hoogte natuurlijk) mee te dealen. Met vallen en opstaan.

  • Hoe zou jouw perfecte dag eruit ziet?

Lekker op tijd opstaan, een rondje van 10 kilometer rennen bij 12 graden en dan lekker douchen, ontbijten en koffie drinken! Vervolgens ergens buiten in het zonnetje gaan wandelen met Floor en mijn familie/lief om dan met mooi uitzicht te lunchen. Na de middag ergens gaan zwemmen in de natuur en wat chillen met een boekje in de schaduw om dan lekker met vrienden en familie te koken en te tateren tot het laat wordt.

Of opstaan en 42 kilometer lopen in gezelschap van mijn favoriete supporters.

  • Wat is voor jou geluk?

Op zondagochtend bij de familie aan tafel zitten en besluiten dat het leven goed gaat. Na de drukke zondag die daarop volgt bij mijn lief in de zetel crashen en lachen zoals alleen wij dat kunnen.

Na 42 kilometer niet meer te hoeven lopen.

De eerste warmte van de lente.

Op donderdag mijn afstand net iets sneller en eleganter zwemmen dan de week ervoor.

  • Waarvoor spring je ’s morgens uit je bed?

Sporten en eten! En ook wel op vakantie vertrekken, een boek dat absoluut uit moet of onverwachte schrijfinspiratie.

  • Waarvan kan je altijd terug vrolijk worden?

De lach van Eliot.

IMG_20180321_114610149.jpg

En Here comes the sun van The Beatles.

  • Wanneer heb je het laatst bijna in je broek geplast van het lachen?

Het laatst vind ik moeilijk, maar een van de lachbuien die mij is bijgebleven was om Floor, onze bordercollie. Als domme puppy kon ze niet fantastisch goed springen en ‘wierp’ ze zich dan maar een beetje vooruit zonder precies de landing in te schatten. De aantal keren dat ze op haar smoel viel, zijn niet te tellen. Alle respect voor het doorzettingsvermogen van dat beestje: ze heeft nooit één keer gejankt als ze weer eens onverwacht met de zwaartekracht te maken kreeg! En ik gaf haar dan ook altijd een dikke knuffel… als ik uitgelachen was.

IMG_20180401_110130089.jpg

  • Waarom ben jij trots op jezelf?

Het feit dat ik van verlegen puber tot sterke vrouw ben uitgegroeid, doet mij elke dag weer shinen. Mijn diploma halen en mijn studieperiode in oorlogsgebied vind ik iets om met trots aan terug te denken. Ook het feit dat ik vanaf de eerste week na dat diploma financieel volledig onafhankelijk was, vind ik fijn! Daarnaast natuurlijk alle keren dat ik aan de start van een wedstrijd stond en alle keren dat ik zonder angst op het vliegtuig ben gesprongen richting cultuurshock!

  • Welke dromen zou je graag nog vervullen?

Stiekem wil ik wel eens een kwart of halve triatlon doen. Daarnaast zou ik ooit nog graag een kinderboek schrijven, meewerken aan de verfilming ervan, de halve wereld zien, trouwen en kinderen maken, een hoge functie in een bedrijf tot een goed einde brengen, fitmetlien.com of vergelijkbare projecten tot een succesverhaal maken… En als ik kan blijven rennen tot ik 95 ben (zoals de kine dat zo mooi zegt) met Eliot erbij, is dat mooi meegenomen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s