Florie Morie: een update

Ik was eigenlijk niet van plan om hier zoveel over die gekke hond van ons te posten… Ik word soms al een beetje gek als ik al die mombloggers updates over hun baby’s zie schrijven. Welk woordje ze hebben geleerd, welke groente ze nu wel of niet lusten… En dan ga ik hier nota bene hetzelfde doen over een hond!? Maar op aanvraag van enkele van jullie volgt hier dan toch een update… 

IMG_20180401_110130089.jpg

Een border collie van 6 maanden komt in haar ‘puppypubertijd’ en in deze periode prijs ik mij nogal gelukkig dat ik die hond eigenlijk niet moet opvoeden. Floor heeft namelijk af en toe ineens een bui waarin ze alles vergeet dat ze geleerd heeft. Vooral haar bijt- en hapgedrag kan opeens opduiken als we iets verbieden, waarvan ze meestal al lang weet dat het niet mag! Iemand van jullie hier ervaring mee? Vooral als het om eten gaat, heeft ze het overigens erg lastig…

Aan de andere kant lijkt het alsof de band tussen ons steeds beter wordt… Zodra mijn slijmbeursvliesontsteking het wat toelaat, trek ik met haar de zon in om een stukje te voetballen en tijdens het wandelen loopt ze steeds vaker netjes aan onze zijde. Laatst zag ik het met die slijmbeurs ook even allemaal niet meer zitten en was ik toch echt even verdrietig en toen kwam ze gezellig over me heen liggen en kopje wrijven tot ik weer moest lachen. Wat een topper!

Iets minder begrijpend is Floor als het op yoga aankomt! Op zondagochtend start ik de dag vaak op deze manier, maar als ik tijdens zo’n sessie op de grond lig, komt ze doodleuk bovenop me zitten. Ik droom van zo’n hond die zoals in van die coole instafoto’s gezellig meedoet, maar dat is vermoedelijk wat te veel gevraagd van onze ‘concentratie-van-een-goudvis’-Floortje. Helemaal oké zo hoor! Baasje zal vanaf nu alleen maar rechtopstaand stretchen. 

En verder? Floor is deze maand ook gesteriliseerd, maar daar heeft ze eigenlijk weinig last van gehad. Na twee dagen moesten we haar serieus intomen, want haar energie was alweer eindeloos aanwezig. Ze sliep misschien af en toe een beetje meer, maar dan alleen als dat kon met haar poten omhoog op de schoot van haar baasje. Border collies hebben enorm de neiging om hun baasje gelukkig te willen maken en gaan dan ook zelden een uitdaging uit de weg. Dat hebben we zeker al gemerkt: hoe moe ze ook is, zodra je een bal vastpakt, gaat ze meteen klaarstaan om te spelen…

Natuurlijk hebben we dat sterk ingeperkt met oog op de operatie, maar het geeft voor mij ook aan dat ik met het lopen met de hond goed ga moeten opletten! Ze zal namelijk zelf absoluut niet snel aangeven dat ze moe is of willen opgeven. Een goede opbouw zal zeker noodzakelijk zijn. Wie daarvoor tips of een schema heeft, mag dat altijd laten weten!

 

2 gedachten over “Florie Morie: een update

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s