Friday Favorites: familie-uitstapjes

Jawel, ik ben zo’n muts van 26 die af en toe nog graag eens een uitstapje maakt met de mama, de papa of allebei! Smartphone even opbergen, niets moet, behalve genieten van een goede portie onvoorwaardelijke liefde! Natuurlijk passen we de activiteiten even aan naar ieders goesting. Als twintiger ga je met je ouders of grootouders niet meteen meer naar een pretpark… Wat we dan wel graag doen, lees je hieronder.

  • Wandelen, al dan niet met hond

Mams en paps zijn geen 20’ers of 30’ers meer, maar door jarenlange fysieke arbeid, verdorie nog in goede conditie! Ze trekken dan ook regelmatig hun wandelschoenen aan en op zonnige zondagen, ga ik maar al te graag even mee de beentjes strekken. Vooral sinds border collie Floor de plaats van broer en mij in het gezin heeft ingenomen, zijn we vaak in de velden en de bossen te vinden om het hoofdje leeg te maken.

IMG_20180128_165653843.jpg
Op wandel met papa, Floor en een van de collega’s van padre en haar Baileys
  • Run & bike

Op dit moment komt het er minder van, maar als ik het lief vraag, wil een van mijn anterieuren wel eens meefietsen tijdens de laatste kilometers van een héle lange duurloop of bij een kort loopje op zondag. Als binnenkort de lente weer aanbreekt, zal het er vermoedelijk wel weer eens van komen en kunnen ze me bij de intervaltraining mooi op de hielen zitten!

IMG_20180224_074638852.jpg

  • Af en toe eens een museum bezoeken

Ik kan daar dus echt van genieten… Zo een beetje langs kunstwerken dwalen, uitleg lezen, interessante verhalen uit onze geschiedenis ontdekken… Lief of vrienden maak je daar minder blij mee, maar gelukkig heb ik in de figuur van mijn mama wel een partner in crime gevonden! Elk jaar gaan wij tussen Kerst & Oud & Nieuw op citytrip en dan zetten we altijd wel wat tentoonstellingen en musea op het programma: van het Jenevermuseum tot Moderne Kunst… Er valt altijd wel wat te ontdekken!

  • Koffie/thee drinken

Dit is iets wat de meeste kinderen wel eens met hun ouders doen eenmaal ze thuis vertrokken zijn: gezellig samen een koffietje drinken. Bij ons gaat dat er misschien iets anders aan toe, gezien we elke zondag samen op de werkvloer staan! Regelmatig vinden we echter ook de tijd om samen in een caffeetje eens een momentje te stelen.

  • Naar Para Daiza

Als er één activiteit is, waar ik altijd naar uitkijk, is het ons tripje naar Para Daiza! Dit park is ZO mooi! Het is goed onderhouden en er is altijd wel iets nieuws te zien. Mijn ouders zijn beide bloemisten, waardoor ze ongeveer elke 5 meter blijven staan om me op één of andere bloem te wijzen, maar als we daarna taart gaan eten, kan ik daar best mee leven! Wat vinden jullie van dit park?

  • Lekker uit eten gaan

Wij zijn nogal levensgenieters: vooral van mijn papa heb ik geleerd dat je nooit eten verloren mag laten gaan! Wij hebben altijd nog wel een plekje in onze maag voor dessert of overschotjes. Daarnaast ontdek ik als foodblogger vaak nieuwe adresjes of stel ik locaties voor die ik graag zou willen ontdekken. Daarbij is er maar weinig overtuigingskracht nodig om hen mee te krijgen… Zelfs hipstertentjes of sushifeestjes gaan ze niet uit de weg.

  • Bijkletsen

Misschien nog het belangrijkste: of we nu samen naar de cinema gaan of op restaurant zitten: af en toe kan het deugd doen om eens bij te kletsen met de mensen die elke prestatie van je geweldig vinden. Ooit stonden ze te juichen bij je eerste scheet of laatste melktand… Kan je nagaan wat er gebeurt als je werkelijk wat te melden hebt!

 

Een gedachte over “Friday Favorites: familie-uitstapjes

  1. Wat fijn dat je nog zoveel leuke dingen met je ouders kan doen! De mijne zijn veel te druk bezig aan hun tweede jeugd om zich nog bezig te houden met hun volwassen kroost haha 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s