7 dingen die ik (nu al) leerde van mijn blessure

28 & 29 april is het zover! Wij organiseren opnieuw Sunday runday! Een tweedaagse met overnachting zelfs voor wie wil! Hoe kan ik na de humoristische post van Peter hier nu nog iets fatsoenlijk over Sunday Runday 2 schrijven!? 

Goed, ik zal het proberen. Nu ik even geblesseerd ben, besef ik eens temeer hoeveel ik van lopen hou. Zo erg zelfs dat ik het afgelopen week toch niet kon laten om twee keer de deur uit te gaan voor een stukje hardlopen. Ik leerde van mijn overbelaste heup 7 dingen, die tevens redenen zijn waarom u op Sunday Runday aanwezig moet zijn!

  1. Ga lopen als je de kans krijgt om (pijnvrij) te rennen! Ja, ook op uw ‘luie zondag’. Meer nog: net op zondag! Niemand die achter u zit, vogeltjes spotten, de natuur in… Lopen (op zondag) is fantastisch!
  2. Core stability is belangrijk. Met een sterke core vallen blessures zoals de mijne te vermijden. En het kan zelfs leuk en grappig zijn, getuige mijn gezicht tijdens de vorige editie! En als u dat niet grappig vindt, kan u natuurlijk ook altijd Dieter zijn lijf komen bewonderen: dat alleen al is een reden om je in te schrijven. Sorry, hier hebben we geen foto’s van. Daarvoor is inschrijving noodzakelijk.

IMG_20171210_161711.jpg

3. Als we niet kunnen lopen, kunnen we nog altijd (lekker) eten! Als je zo’n 2000 calorieën per week minder verbrandt, is de honger toch wat minder aanwezig! Logisch: je hebt niet zoveel nodig en daardoor word ik net iets kieskeuriger in wat ik eet… Renata’s kookboek was daarbij een grote hulp! Lucky us dat zij ook op deze Sunday Runday uitleg komt geven!

4. Vriendschap is belangrijk in het leven. Wat zou ik zonder de goede raad van mijn collega Peter moeten doen bij blessures? En zonder de steun van die vele andere lopers als ik weer eens aan het klagen was over het saaie karakter van menig zwembad…

5. Mentale kracht is belangrijk. Ik kon over mijn blessure klagen wat ik wilde, daarmee ging ze niet sneller weggaan. Het positief inzien daarentegen, zou wel helpen medische kwalen een stukje sneller te verhelpen. De weg naar herstel lijkt toch wat minder lang met grotere mentale weerbaarheid en daar kan Dominiek dan weer bij helpen.

6. Mijn loophouding moet beter. Meer core-stability is één ding, maar daarnaast is een correcte loophouding ook echt belangrijk! Enkele millimeters verschil kunnen op 30.000 stappen heel wat ellende veroorzaken! Ook daar moet aan gewerkt worden! Op Sunday Runday doen we dat samen met Dirk van Breathe & Connect! Haal jullie springtouw al maar boven!

7. Zwemmen is nog steeds mijn ding niet! Het jouwe ook niet? Gelukkig want DAT gaan we niet doen op Sunday Runday!

Inschrijven kan nog steeds hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s