Run for fun 2: Wat neem je mee als je gaat trailen in Groenland

Naast ‘Is het daar niet koud’ is de bagagelijst een van de meest gestelde topics waar ik vragen over krijg als het om mijn reis naar Groenland gaat. Wat nemen wij allemaal mee? Wat dragen we zelf tijdens de runs en wat wordt er voor ons meegenomen? Je leest het allemaal hieronder!

Het kamp

Over de route komt er binnenkort nog een blog online, maar het komt er op neer dat we elke dag 10, 20 of 30 kilometer rennen, kamperen en dan weer verder trekken. Het kampement wordt telkens voor ons opgezet – gelukzakken als we zijn. Naast de tenten gaan er ook superwarme slaapzakken mee, geschikt voor temperaturen tot -40 graden! En luchtmatrasjes, al zullen die wel van een ander kaliber zijn dan de gemiddelde Scoutskampvoorziening! Daarnaast gaat er ook een soort draagbare keuken mee, met toebehoren en bestek en al! En een Pee bottle, al wil ik nog niet te veel nadenken over het het hoe en waarom hiervan! Ergens lees ik ook dat er een toilet tent is en dat stelt toch wat gerust!

lowland-outdoor-lowland-ranger-comfort-nc-1495-gr

De voorziening van de gidsen

Wij worden tijdens onze reis goed begeleid door Dominiek en Dixie/Manu! Zij nemen natuurlijk ander materiaal mee dan ons! Als ik dat lijstje doorlees, schrik ik wel even! Bear Protection en Rescue kit (ropes, climbing gear) zijn nu niet bepaald wat ik gewoonlijk op mijn bag back trips voorzie. Om van rifle gun en flare guns nog niet te spreken. Maar om eerlijk te zijn: na ongeveer 10 seconden maak ik me geen zorgen meer. Ik vertrouw eigenlijk wel op mijn twee gidsen wat dat betreft: als zij zeggen dat we voor beren of soortgelijk geen gevaar lopen, zal dat wel zo zijn. Ik ga genieten en niet liggen panikeren over zaken waar ik niet genoeg kennis van heb om het risico te beoordelen.

download

Waarmee lopen we?

Misschien het meest nieuwsgierig was ik naar onze loopuitrusting. Wat moeten we daarvoor voorzien? De temperaturen zullen met een beetje geluk schommelen tussen 0 & 10 graden, al kan het door de koude wind wel wat kouder aanvoelen. Evengoed kan er een zonnetje schijnen en kunnen we in short en t-shirt aan de slag. Daar reken ik echt niet op. Voor elke run voorzie ik dan ook mijn sport-bh, een dun t-shirt met lange mouwen, een warm loopshirt met lange mouwen en een wind- en regendichte jas. Voor onderaan zal ik dan weer gaan voor naadloos ondergoed en mijn favoriete legging van Kalenji. Tijdens koude dagen in België draag ik daar vaak een shortje overheen. Dat neem ik ook nu mee: bij koude billen kan ik dat overaan dragen en in warme omstandigheden zonder legging.

Over mijn trailschoenen kan ik hier nog niet zoveel vertellen: daarvoor moet ik nog even naar de winkel om mijn voeten eens te laten bekijken! Arme winkelier: die voetjes van mij zijn bepaald toonbeelden van poezeligheid.

Goed, daarnaast nemen we ook een looprugzak mee, waarin onder andere een regenbroek, handschoenen (tenzij je ze aanhebt), een beanie en een buff, water, een lampje en een emergency blanket passen. En eten natuurlijk: #nevernoteating.

kelly-ville-exploration-kangerlerssuaq-west-greenland-1.jpg

Extraatjes voor het basiskamp

Naast het lopen, zullen we ook veel tijd doorbrengen in ons kamp en met het verkennen van de prachtige natuur van Groenland! Goede wandelschoenen gaan dus ook mee, net als een warme droge broek, enkele t-shirts met lange mouwen, een stevige fleece en de usual stuff voor lange wandeltochten door de natuur. En een dikke jas want die gaan we toch wel nodig hebben, denk ik!

Hopelijk heb ik hiermee een stukje van jullie vragen beantwoord. Heb je nog andere vragen of zelf ervaring met dit soort omstandigheden? Laat het me hieronder weten!

5 gedachten over “Run for fun 2: Wat neem je mee als je gaat trailen in Groenland

 1. Fleece! Den Jani gaat u graag zien komen 😀 Hahaha! (Wel ’t beste dat er is als ’t koud is 😉 )
  Wanneer vertrek je juist?

  Like

  1. Onder voorbehoud van goed herstel begin mei :). Het bleek dus niet mijn ITB te zijn, maar een slijmbeursvliesontsteking. Slecht nieuws: alleen tijd en rust brengen beterschap en dat heb ik niet. Goed nieuws: eenmaal genezen en mits aanpassing trainingswijze komt dat gedoe NOOIT meer terug!

   Like

   1. Oeie! Heb daar al over gehoord/gelezen… Hoe ben je dat dan te weten gekomen?

    Like

   2. Al een chance dat ge da toch moogt doen! Houd je conditie alleszins goed op peil 😉 Den Husband heeft dat ook 6 weken gedaan tijdens zijn stressfractuur. In no time zat hij daarna terug op schema met het lopen 😉 Hopelijk heel snel weer beter!! :*

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s