Fitmetlien bekent: enkele persoonlijke vragen (Q&A)

Dat ik graag rode bieten eet, niet over een bok kan springen en graag (romantische) boeken lees, wisten jullie misschien al over mij, maar het leek me leuk om eens wat minder typische dingen te vertellen. Daarom vroeg ik jullie via Instagram in al mijn ijdelheid wat jullie altijd al eens wilden weten. De leukste/vreemdste twintig vragen kwamen hier terecht. En ik beantwoord ze nog ook!

  1. Als je maar 1 ding zou mogen eten voor de rest van je leven, wat zou het dan zijn?

Ik kan hier de klassiekers zeggen zoals sushi of pizza, maar geef mij dan maar de tomatensoep van mijn oma of de spaghetti van mijn mama.

2. Als je niet meer zou mogen lopen door blessure, welke sport zou je dan kiezen?

Daar wil ik eigenlijk liever niet over nadenken: wat een onhebbelijk mens zou ik worden! Waarschijnlijk zou ik dan meer zwemmen en fietsen terwijl ik iedereen de oren van het hoofd zaag dat het niet hetzelfde is!

3. Heb je al een vakantie gepland dit jaar?

Ik ga nog lopen in Parijs, Praag en Groenland. Verder wil ik deze zomer graag naar Japan, Vietnam of Cambodja, maar daarvoor is er nog niets geboekt.

4. Ga je ooit trouwen met Eliot?

Haha, wat een grappige vraag: gelukkig is mijn lief niet van het soort dat wegloopt als ik over trouwen praat. We zouden dat allebei willen maar het zal nog niet voor binnenkort zijn en ook niet met veel toeters en bellen.

5.Welke marathon zou je ooit nog willen doen?

The great wall of China, New York, Jeruzalem en Berlijn staan momenteel op het lijstje.

6.Heb jij broers of zussen? Zou je die willen als je er geen hebt?

Ik heb één broer en dat is alle eerlijkheid meer dan genoeg: in positieve zin hoor!

7. Welke muziek luister je graag op de fiets?

Lekker specifieke vraag: meestal luister ik dan nieuwe albums. Af en toe zet ik ook eens de radio aan of kies ik voor een audioboek.

8. Hoeveel weeg je?

Lekker onbeschaamd. Deze zat er drie keer tussen! Foei! Niet te veel en niet te weinig en als je het echt wil weten, kan je het hier lezen: dan hou ik er nog een view extra aan over!

9. Lust je insecten?

Zou ik zo zo zo graag eens testen! Maar aangezien dat nog niet gebeurd is, kan ik er dus ook niet over oordelen.

10. Wat doe je van werk?

Ik werk full time als pers- en communicatieverantwoordelijke bij Theaterbureau Collage Producties. Daarnaast ben ik freelance journalist en blogger in bijberoep en steek ik al eens een handje toe als verkoopster en social media freak bij Bloemen Robberechts.

11. Waar heb je op school gezeten?

Ik studeer erg graag, dus dat is een hele waslijst! Als kleuter en kleine bengel op de fusieschool in Wolvertem. Mijn tienerjaren bracht ik door op Virgo Sapiens met veel te veel wetenschappen en wiskunde (echt, bah). Daarna deed ik nog een bachelor (Taal- en letterkunde) aan de Universiteit van Antwerpen, een master Theater- en filmwetenschappen in Antwerpen en een master journalistiek in Leuven/Tel Aviv. Vorig jaar deed ik een opleiding fotografie in Mechelen erbij en nu kijk ik rond om eventueel nog Duits of Frans bij te studeren in avondonderwijs in Mechelen.

12. Nutella of boerinekke choco?

Geef mij maar pindakaas met daarop een matinette met pure chocolade en dan nog een boterham erbovenop die nog warm is, zodat de chocolade smelt. Dat is pas koken!

13. Welke douchegel gebruik je?

Wat een vragen! Ik wissel heel graag af, maar momenteel staat er Palmolive ‘Mediterranean Moments Milk Argan Oil from Morocco & Almond Shower Milk’ in mijn douche. Wauw, wat een lange naam, maar ook echt een fantastische geur! Ik ben fan

14. Zou je ooit plastische chirurgie overwegen?

Toen ik 16 was, wilde echt een borstvergroting. Nu lach daar eens goed mee. Het antwoord is dus hoogstwaarschijnlijk nooit.

15. Hoe kan je gaan hardlopen vlak na het opstaan?

Er waren ook variaties van deze vraag gaande van ‘Hoe kan je ’s morgens al zoveel eten’ tot ‘Hoe word je een ochtendmens’. Tja, ik heb de ochtend altijd al het meest productieve en leukste moment van de dag gevonden. Opstaan is – op de eerste 5 minuten na – geen struggle. Ik heb het ook wel getraind tot ik op het ritme zat waar ik naar mijn gevoel het best op functioneert. Ik zou zeggen: je kan eraan werken, maar forceer het niet. Sommige mensen functioneren nu eenmaal beter ’s avonds en daar ben ik ook best wel eens jaloers op als ik na een feestje in de auto al in slaap val.

16. Word je nooit verdrietig omdat je altijd zo gezond moet eten?

Ik moet JUST NIKS. Dit is mijn eigen keuze.

Goed, na mijn frustratie over deze vraag, even een serieuze uitleg. Ik ben blij dat ik elke dag zo gezond en zo lekker mag eten. Dat is lang niet iedereen gegeven. Altijd vers eten op tafel, noten en zaden, regelmatig een stukje vlees of vis, veel variatie… Het is nodig om de sportieve levensstijl die ik heb vol te houden en ik ben er dan ook alleen maar dankbaar voor dat dit kan. En daarnaast vind ik het ook nog eens lekker! Is dat even boffen!

17. Waar zou je ooit nog heen willen reizen?

Een roadtrip door de kleine Engelse plattelandslandsdorpjes wil ik heel graag doen. Daarnaast zou ik graag eens een stukje van de Schotse West Highway Trail rennen. Verder op het lijstje: Japan, Vietnam, Indonesië, Nieuw-Zeeland, Bangkok, het Zuiden van Italië, Moskou, New York, Mexico (tijdens het Dodenfeest) en dan heb ik zo ongeveer 10 seconden nagedacht… Ik wil ook nog eens heel graag terug naar Jeruzalem.

18. Wat is je grootste guilty pleasure?

Van die foute realityshows kijken en chicklits lezen. Verder Disneypuzzels maken en de chocolade uit de cruesli van Eliot vissen als ik ontbijt voor ons maak (en die dan door mijn ontbijt gooien). En de cookies uit zijn portie van de Ben en Jerry’s cookie dough lepelen. Verder koop ik graag tijdschriften zoals Flow die ik dan gewoon op het nachtkastje leg zonder te lezen omdat dat er heel mooi en evenwichtig uitziet.

19. Heb je een rijbewijs?

Yes, maar geen auto.

20. Welk concert is er je bijgebleven?

Terwijl ik dit schrijf, luister ik naar Passenger. Dat vond ik op Werchter heel tof! Verder Samson en Gert als 6-jarige! Dat maakte pas indruk. En dan op latere leeftijd Coldplay op Werchter, Muse, Dimi & Mike op Tomorrowland. Mika op Suikerrock was enorm leuk. Te veel om op te noemen!

3 gedachten over “Fitmetlien bekent: enkele persoonlijke vragen (Q&A)

  1. Wat een leuke antwoorden allemaal. Gezond eten, ja je blijft er gezond bij, dat ook nog. Ik vind suiker zelf zo smerig. We hadden hier laatst een insectenburger maar die hebben ze weer uit de schappen gehaald. Dus ik heb ook geen idee hoe dat smaakt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s