My favorites: zes films voor als je van eten houdt

Is er iets leuker dan op vrijdagavond met je favoriete snack voor televisie te ploffen om een of andere foodfilm onder te kwijlen? Ik geef jullie graag 6 van mijn favorieten mee, die ik niet zou aanraden als je op dieet bent! 

  1. Chef

Dit is een echte feelgoodfilm over de kok Carl Casper die samen met zijn zoon en beste vriend een oude foodtruck weer opknapt om er het land mee rond te reizen! De scène die mij het meest is bijgebleven? Ik hou erg van kaas, vooral in de gesmolten variant! Carl maakt ergens bij aanvang een grilled cheese sandwish voor zijn zoon. Kwijlen en je croque-monsieur ijzer bovenhalen zijn de enige dingen die je daarna nog kan doen.

Kwijlcijfer: 7/10

2. Ratatouille

Ik ben GEK op animatiefilms en deze Ratatouille is wat mij betreft echt een pareltje van Pixar! De kwaliteit van de animatie is zo goed en de kleuren en de Parijse sfeer echt fantastisch. Het eten heeft minder ‘kwijlgehalte’ dan bij Chef, maar je zou er alsnog een flink hongertje aan kunnen overhouden!

Kwijlcijfer: 6/10

3. Somebody feed Phill

Oké, dit is geen film, maar een documentairereeks op Netflix. Toch prop ik ‘em er hier even tussen omdat ik graag jullie mening erover wil. Deze serie gaat over Philip Rosenthal, een bekende Amerikaanse schrijver en producer. De titel zegt zowat alles: Phill reist de wereld rond en eet. Hij geeft zijn mening en eet nog wat meer op aanraden van de interessante figuren die hem wegwijs maken.

De eerste minuut dacht ik vooral veel what the TUUT. De vreemde themesong en nog vreemdere host deden mij even figuurlijk in de haren krabben (kon niet in het echt want chips:-)). Na ongeveer 5 minuten begon zijn vriendelijke en no-nonsense manier van doen te waarderen en nog 5 minuten later wilde ik naar Bangkok, waar de eerste aflevering over gaat. Deze serie kijkt gemakkelijk weg, maar wakkert ook je wanderlust en hongergevoel serieus aan!

Kwijlcijfer: 9/10

4. Julie & Julia

Deze film is een klassieker, waarbij vooral de Franse keuken aan bod komt. De film vertelt het relaas van Julie Powell, die in 2002 de uitdaging aanging alle recepten in het beroemde kookboek Mastering the Art of French Cooking in een jaar tijd uit te proberen en hierover een populaire blog bijhield. Ook het verhaal van Julia Child, de co-auteur van dit Franse boek, wordt verteld.

Kwijlgehalte: 8/10

5. Toast

Akkoord, de Britse keuken staat niet bekend om haar verfijndheid, maar toch vond ik Toast een fijne film. Helena Bonham Carter speelt erin mee en dat vind ik, zeker als ze een slechterik speelt, altijd wel een pluspunt. Verder is het verhaal best leuk en grappig en het eten ziet er goed uit: geen witte bonen in tomatensaus en dat soort gedoe! Lekker!

Kwijlgehalte: 7/10

6. The Hundred-Foot Journey

Tot slot nog een leuke feelgood film om mee af te sluiten. Het verhaal is tof! De familie Kaddam heeft een restaurant in Bombay dat tijdens politieke rellen in het land door een brandbom vernietigd wordt. De familie vlucht het land uit en vraagt politiek asiel aan in Londen. Omdat ze geen geschikte plaats vinden voor een restaurant trekken ze naar het Europese vasteland. Onderweg valt de auto in panne in Frankrijk in het dorpje Saint-Antonin-Noble-Val. Ze worden opgevangen door een jonge vrouw, Marguerite en besluiten in het dorp het verlaten restaurant te restaureren en om te vormen in een Indisch restaurant “Maison Mumbai”. Dit restaurant bevindt zich rechtover het sterrenrestaurant “Le Saule Pleureur” waar Marguerite sous-chef is…

Helen Mirren in de rol van jaloerse snob, heerlijk Frans en Indisch eten… Verheug je op een verhaal vol kleur en warme vriendschappen!

Kwijlgehalte: 8.5/10

Bonustip: als je geen genoeg kan krijgen van de Indische en Franse keuken, kan je daarna ook nog even verdergaan met Today’s Special. 

Wat is jouw favoriete foodfilm?

5 gedachten over “My favorites: zes films voor als je van eten houdt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s