Foodprep Friday: Romig pompoentaartontbijtje

Foodprep Friday! 2 maanden lang presenteer ik jullie elke vrijdag een heerlijk gerechtje dat je gemakkelijk op voorhand kan maken en meenemen naar werk! Gezond eten en druk leven kunnen perfect samengaan als je maar de nodige voorbereidingen treft!

Ik ben gek op pompoen, ook al is het niet echt het seizoen meer! Deze groente is zoet van zichzelf, bevat lekker veel vezels, maar is tegelijk laag in calorieën! Dat komt goed uit voor mensen met een (te) grote eetlust zoals ik! Vandaag heb ik voor jullie een ontbijtje met al deze goede eigenschappen van pompoen met de smaak van een heerlijke Amerikaanse pumpkin pie! 

Ik vind pompoen heerlijk, maar het snijden van zo’n ding zit mij altijd dwars! Gelukkig kan je bij Colruyt porties van 1 kg gesneden pompoen kopen in het vriesvak: heerlijk! Geen snij- of schilwerk en lang te bewaren, waardoor je ook kleine porties kan gebruiken.

DSC_0710

Ingrediënten (voor 4 ontbijtjes)

 • 1 kg pompoen
 • 250 gram havermout
 • 2 handjes ongezouten en ongebrande noten
 • 1 handje rozijnen
 • 2 el honing
 • 1 zakje vanillesuiker
 • Kaneel naar smaak
 • Kurkuma naar smaak

DSC_0739

Bereidingswijze

 • We beginnen met het maken van de pompoenpuree. Doe de diepgevroren blokjes pompoen in een pan met ruim voldoende water en breng aan de kook. Roer af en toe en giet af zodra de pompoenblokjes zacht geworden zijn. Mix vervolgens met 200 ml van het warme kookvocht.
 • (Deze pompoenpuree kan je bewaren gedurende 2 dagen in de koelkast of opnieuw invriezen om voor pompoentaartjes of andere gerechten te gebruiken)
 • Meng de pompoenpap op een laag vuurtje met vanillesuiker, havermout en de kruiden. Blijf goed doorroeren en voeg indien nodig nog wat extra water toe. Breng aan de kook tot je een romig dik mengsel verkrijgt.
 • Hak intussen de noten fijn.
 • Strooit de noten en de rozijnen over je ‘pompoentaartje’ in kleine kommetjes. Druppel de honing erover en eventueel nog wat extra kaneel.
 • Dien warm op of plaats in de koelkast om de dag erna koud te eten. Je kan dit ontbijt dus ook gemakkelijk een dagje op voorhand maken om ’s morgens tijd te winnen!

Disclaimer: mijn foodprep friday campagne vindt plaats in het kader de ‘lekker-koken’ campagne van Colruyt: omdat we allemaal lekker, gezond en betaalbaar eten (en sporten) verdienen! Meer info en andere recepten vind je hier!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s