Fitmetlien test uit: Bar Emma in Mechelen

Enkele weken geleden deed ik de afbouw van een voorstelling in CC Mechelen. Ik mag dan normaal als communicatiemedewerker achter een bureau zitten: ik steek ook wel eens graag de handen uit de mouwen… Als ik ’s middags goed te eten krijg tenminste! Aangezien mijn favoriete Funky Jungle gesloten was, gingen we op zoek naar wat anders! Met Bar Emma kwamen we uitstekend terecht. Hier volgt een verslagje!

Weet je hoe ze in magazines zoals Flair of Elle wel eens stellen dat de restaurantporties meestal te groot zijn en dat je dan altijd meer eet dan thuis… Dat geldt niet voor mij: ik durf al eens te vragen of een portie groot genoeg zal zijn. Soms bestel ik uit veiligheid gewoon twee dingen zodat ik en mijn lopersmaag genoeg binnen hebben. Ook toen we na een ochtend fysieke arbeid Bar Emma binnen wandelden, stak gewoontegetrouw dat gevoel weer de kop op! We hadden nog een stevig namiddagje afbouw te gaan en ik wilde er klaar voor zijn. Wie heeft er nog last van dit soort gedachten?

We werden erg attent ontvangen, kregen een menu aangereikt met de melding dat ontbijt ook nog kon. Kijk, daar hou ik van… ’s Middags nog kunnen ontbijten. Daarna vertelde onze attente gastvrouw Wen ons meteen welke quiches er net gebakken waren en wat de soep van de dag was. Ze vertelt dat met zoveel enthousiasme dat ik meteen besluit voor zowel de pompoensoep als de aardappelquiche te gaan. Die is vers gebakken en daar hou ik zo van!

Ik plan op dat moment al een blogje en daarom ga ik ook even in de saladetoog kijken, waar je ook een bordje of een wrap van kan laten samenstellen. Verder op het menu? Yoghurt met fruit en granola bij de ontbijtjes, eiergerechten, wraps met kip of gerookte zalm en veel ‘bokes’ met verse groenten. Daarnaast ook een stuk of 14 soorten theemengelingen die je echt eens moet testen! En heel wat zoete zondes zoals taarten en wafels. Yum!

Daarnaast maken ze dus ook naar inspiratie van het moment salades om de toog te vullen of quiches te bakken. Bij ons was er naast de aardappelquiche ook quiche met zalm en eentje met pompoen verkrijgbaar. Qua salades zagen we verse ballekes, geroosterde worteltjes en pompoen, geroosterde spruitjes, salade met verse vijgen, sojascheuten en ingelegde venkel staan. En nog veel meer zoals je hieronder kan zien!

Meteen nadat ik de saladetoog heb bekeken, heb ik al wat spijt van mijn keuze: eigenlijk wil ik van alles eens proeven! Gelukkig krijg ik bij mijn quiche, die uitstekend smaakt en lekker krokant is, ook een een flinke portie van de salades bij. Na een bord soep met brood en de quiche met groente zit ik bommetje vol. Jammer van de appeltaart, die vers uit de oven komt gerold en de hele ruimte zalig met haar geur verblijdt.

Ook de salades vallen mij goed mee: enige minpuntje voor mij is dat er iets te veel olie gebruikt is bij de worteltjes, maar dat is vooral mijn eigen mierenneukerigheid… Ik moest die dag namelijk nog een loopje doen en te veel olie smeert de darmen. Die laat ik dus even liggen, maar jongens, wat hebben wij hier genoten! Zeker eens passeren en je door Erik en Wen laten adviseren wat er vers uit de oven komt… Smakelijk!

Meer info en adres: 

Désiré Boucherystraat 4, 2800 Mechelen

Maandag – Donderdag: 9u tot 18u; Vrijdag: 9u tot 22u

Tel: 015/24.32.47   Mail: Emma@Bar-emma.be

Een gedachte over “Fitmetlien test uit: Bar Emma in Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s