The fooddiaries: januari

De eerste maand! Nieuw jaar, nieuwe kansen? Bluh, eigenlijk vind ik dit een beetje stom! Als ik iets wil veranderen, begin ik de seconde dat ik de beslissing genomen heb! Maar dat was na deze feestdagen eigenlijk niet nodig: ze waren verrassend gebalanceerd en de dagen dat we rollend naar huis gingen, werden gevolgd door 25 kilometer lopen… Alles in balans dus en zo gaan we ook in januari nog verder – zij het met iets meer koolhydraten want de trainingen zijn weer echt begonnen! Heerlijk!

Terug meer variaties in mijn ontbijtjes vanaf deze maand na mijn protein fluff verslaving. Ik kreeg namelijk van iemand met kennis van zaken de opmerking dat dit eigenlijk niet zo ideaal is binnen een normaal eetpatroon: je eet veel lucht, maar later krijg je enorme cravings omdat je te weinig calorieën en vooral koolhydraten binnenkrijgt! Zeker na 25 kilometer of langer…Zo dus: een lang verhaal om jullie te vertellen dat ik terug veel yoghurt met passievrucht, volledige mango’s met studentenhaver en havermoutjes ga eten! En bananenijs met aardbeien.

Lekker! Zoete aardappel met veggie gehakt en duizend soorten paddenstoelen. En pompoensoep met gember en avocado.

DSC_0933

Even alle eer voor deze foto van zelfgemaakte nasi goreng met kip. Favoriet van deze maand!

Salade met surimi in mijn nieuwe cactusjurkje. En dan nog wat rijstwafels met smeerkaas op luie dagen. Oeps.

Nog meer zoete aardappel deze maand: mijn ouders gaven mij voor oudjaar een giga fruit- en groentepakket met veel zoete aardappel! Die maakte ik hier met bloemkool, zeekraal en gemarineerde inktvis en mosseltjes. Oh en op een laat familiefeestje aten we deze gigantische fluffy wafels als diner, gemaakt voor mijn tante. Beste. Wafels. Ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s