Update over Floor: of de hond die (nog) meer energie dan het baasje heeft

Gisteren kreeg ik via Facebook de prangende vraag of mijn hond nog leeft. Geen zorgen: Bordercollie Floortje is meer dan springlevend, maar om jullie allemaal gerust te stellen, volgt hier een update van haar gekste fratsen. 

 

  1. De puppyklas 2.0.

Ik ben vast niet de enige die al smelt bij het woord ‘puppyklas’ alleen! Wat stellen jullie je voor bij dat woord? Het klinkt gewoon zo koddig en lollig! Inmiddels is Floor geen minipuppy meer, maar een stevig hondje van 11 kilo! Daar gaat nog wat bijkomen en ook haar grootte heeft ze nog lang niet bereikt… maar toch vind ik elke week opnieuw dat ze al zo groot geworden is! Ik zie haar immers enkel in het weekend…

Haar puppy-oogjes is ze nog lang niet kwijt geraakt, ook al zit ze inmiddels niet meer in de peuterpuppyklas… Niets kan ik dat beest weigeren en elke week kom ik wel iets grappigs tegen in de dierenwinkel! Verwende huppelkont dat ze is!

2. De wiebelkont

Die kont van Floor… Het is gewoon hilarisch! Normale hondjes kwispelen met hun staart, maar Floor kan dat niet zonder haar hele achterlijf heen en weer te schudden. Je kan je niet voorstellen hoe dubbel ik lig als na een week afwezigheid (of 2 uurtjes, all the same) op je afkomt alsof je haar voor het leven verlaten had… Tegelijk geraakt ze ook niet goed vooruit omdat die hele kont dus meeschudt. Shake it like a polaroid picture, Floorie!

 

3. De kerstboom die een stronkje werd

Tijdens de kersthysterie, waar ik maar al te graag aan mee doe, kocht ik voor Floor bij de Flying Tiger een plastic speeltje in de vorm van een kerstboom (compleet met fake sneeuw). Aanvankelijk was ze erg bang ervan, maar een week later was de liefde enorm groot. Als we zoek de boom tegen haar zeggen, gaat ze meteen dat ding halen en liefst van al loopt ze urenlang te apporteren of te speuren naar die (inmiddels) stinkende kwijlerige kerstboom. Alleen… Floor heeft een bijtfase gehad. De boom is dus slechts een zielig stronkje geworden. Dat mag de pret niet drukken: twee seconden uit haar bench ’s morgens (wiebel wiebel, baasje, waar was je AL die tijd) en ze gooit je al een kwijlerige stronk in je schoot (ja, ook als je op dat punt op toilet zit). GEZELLIG

IMG_20180114_143248710

4. Lopen en wandelen.

De eerste zin van ons handboek voor Bordercollies meldt: herdershonden zijn niet voor luie mensen en dat hebben we geweten. Floor mag nog niet gaan lopen, maar ze zou het maar al te graag al wel willen, denk ik! ZOVEEL ENERGIE Als we niet aan het wandelen zijn, is ze wel ergens aan het wroeten in de tuin of probeert ze je te overtuigen tot een of ander spelletje. Stilzitpercentage als er mensen in de buurt zijn, is echt 0 procent, zelfs als we een flink stuk gestapt hebben… Toch heeft ze zich tijdens de feestdagen in de drukte bijzonder goed gedragen, waar we toch wat bang voor waren. Je wilt niet dat je hond andere familieleden bijt (al is het maar voor te spelen) of een enorme drukte maakt of je grootvader omverkwispelt in haar enthousiasme.

5. Opa springkasteel

Oké, dan nog even een laatste streek om dit artikel af te sluiten. Floor is goed in tussen je benen door naar buiten rennen, kousen en niet al te zware t-shirts stelen als je ze probeert aan te trekken, kan dansen op haar achterpoten en pootjes geven. Allemaal fijne talenten, maar tijdens kerstavond heeft ze toch wel bewezen een echte puppy te zijn. Kinderen (en ik) houden van springkastelen, kleine hondjes blijkbaar ook, ware het niet dat wij dat niet in huis hebben. Wat we bij kerstavond wel hadden, was een slapende grootvader met een zeer aanwezig horecagezwel (aka de bierbuik) die languit in de zetel lag. Ik kan niet bijhouden hoe vaak we haar op het nippertje bij de kraag (leiband) gevat hebben toen ze weer stiekem naar de sofa met opa sloop. Dit jaar geen Germlins, Home alone of Trivial time. Dit jaar hadden we een hond.

 

Een leuke uitsmijter: zij die graag volgen op Instagram krijgen regelmatig een update te zien of kunnen via Instastories mijn grappige (naar eigen mening) polls meevolgen. Zo beslisten jullie vorige week dat onze hond eigenlijk een Furby was… Tja…

Screenshot_20180114-152826.png

3 gedachten over “Update over Floor: of de hond die (nog) meer energie dan het baasje heeft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s