My favorites: 5 boeken voor de koude dagen door te komen.

Bestaat er iets heerlijker dan op koude natte dagen met een zalig spannend boek, een kop thee en een dekentje weg te kruipen en je te verschuilen voor het donker? Hoe graag ik ook buiten ben om hard te lopen of te fietsen… Eens zo graag kruip ik in deze periode van het jaar op de bank (of in bed) om de mooiste boeken te verslinden. Hier volgen mijn tips van de afgelopen maanden!

  1. Origin – Dan Brown

Dan Brown schreef al eerder De Da Vinci Code & Het Bernini Mysterie. Ik was van in het begin fan en keek dan ook erg uit naar dit nieuwe boek: opnieuw een mengeling van historische en wetenschappelijke weetjes en fictie. Robert Langdon speelt opnieuw de hoofdrol. Origin werd een van mijn audiobooks van de afgelopen maanden voor tijdens de fietstochten die ik regelmatig maak! Toen ik startte aan de laatste 30 hoofdstukken had ik een ritje van 20 kilometer gepland. Uiteindelijk werd het 35 kilometer: het boek moest uit! Dat zegt genoeg, denk ik!

2. De vrouwen van kasteel Deverill & Als de rododendron bloeit – Santa Montefiore’

Dit was nog maar het eerste boek dat ik van Santa Montefiore las: ik heb altijd een beetje laatdukend gestaart naar de ‘melige’ boekenkaften, die in mijn ogen eigenlijk vooral voor oma’s waren. Ik vond deze twee boeken echter prachtig! Ze gaan allebei over een familie van adellijke anglo-Ierse vrouwen die zich staande houden in een harde mannenwereld. Sterke personages, een hoog dramatisch gehalte en een prachtige schets van het Ierse landschap… Perfect voor koude herfstavonden als je ’t mij vraagt!

3. What Alice Forgot – Liany Moriarty

Sinds Big Little Lies ben ik gek van Liany Moriary: haar verhalen spelen zich steeds af in een gesloten Australische gemeenschap… Kleine stadjes met een generatie moeders die er financieel redelijk goed voorstaat, maar heel wat conflicten verbergen. Met zichzelf, hun mede-mama’s of de echtgenoten uit het verhaal… What Alice Forgot is daarin niet anders: na een ongeluk tijdens een fitnessles, verliest Alice haar geheugen. Ze wordt wakker terwijl ze 10 jaar van haar leven kwijt is. Drie kinderen gekregen, gescheiden van haar man, vervreemd van haar zus… Wat is er allemaal met Alice gebeurd? Zoals steeds onthult Moriarty haar geheimen slechts stukje bij beetje waardoor je razend snel doorleest!

4. Truly Madly Guilty – Liany Moriarty

Nog eentje! Nog meer spanningsopbouw treffen we aan bij Truly Madly Guilty! Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.
Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.
Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan? En de lezer blijft zich maar afvragen: wat is er in godsnaam op die BBQ gebeurd?

5. Rozengeur & zonneschijn – Jill Mansell

Jep, lekker veel luchtige literatuur deze keer! Zoals altijd moet ik flink nadenken over hoe dit verhaal dat ik van Mansell las nu weer in elkaar zat, maar zoals steeds was het weer vermakelijk en vlot om te lezen! Luchtige literatuur die je in de liefde laat geloven! Een echt zomerboek die je ook in de winter in warmere sferen houdt!
Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St. Carys. Ze heeft besloten niet meer aan een relatie te beginnen; dat wil ze niemand meer aandoen. Tot haar afgrijzen valt ze toch voor Josh Strachan, de nieuwe eigenaar van het chique hotel Mariscombe House. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinny-dipping? Dat wordt een zomer vol rozengeur en zonneschijn!

6. Tegenlicht – Esther Verhoef

Tegenlicht is dan weer een pak minder luchtig: dit is de debuutroman van Esther verhoef die me een beetje aan de huidige werken van Greet Op De Beek deed denken. Vera Zagt heeft een turbulente jeugd gehad. Haar moeder had psychische problemen en van haar autoritaire vader kreeg ze weinig steun. Gepest worden op school was eerder regel dan uitzondering. Als volwassene heeft Vera nog altijd een beschadigd zelfbeeld. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt. Wat als die onderuit worden gehaald?

Ik vond dit een erg mooi boek! Ik leefde me erg in in het hoofdpersonage Eva die door omstandigheden haar leven niet op de rails krijgt… Daardoor hoop je zo hard samen met haar mee dat het in orde komt! Ze verdient dat! Spoil ik iemand als ik zeg dat ze gedoemd lijkt te zijn om steeds opnieuw te ontsporen? Meeslepend en pijnlijk tegelijk…

7. Born to run/ De geboren renner – Christopher McDougall

Toch nog een lopersboek! Dit boek kreeg van Lauren cadeau voor mijn verjaardag! Het was een instant shot inspiratie en ik las het twee keer achter elkaar uit. Dat deed ik vooral omdat het me kalmeerde in mijn stresskonijnenfases voor de Amsterdam Marathon! Born to run gaat over ultralopers, die een marathon voor hun ontbijt nog als peanuts beschouwen. Eén voor één worden er figuren naar voren geschoven die één ding gemeen hebben: ze genieten zo van lopen… Niet zoals ik dat kan: af en toe tijdens mijn run en vooral achteraf… Zij zijn anders. Het was voor mij de start van een zoektocht naar meer lopersplezier tijdens het lopen. En om de spanning erin te houden: wat als al die loopgekken tegen elkaar gaan racen? Dikke aanrader!

8 gedachten over “My favorites: 5 boeken voor de koude dagen door te komen.

  1. Haha snap helemaal je reactie op de covers van Montefiore, maar ze weet je vanaf pagina één in het verhaal mee te sleuren hé?! Die van Dan Brown staat hier op het lijstje om in te beginnen en Moriarty kende ik nog niet, maar lijkt me absoluut de moeite, veel lees-en loopplezier nog😘

    Like

  2. Dan Brown ben ik in bezig, vandaag moet hij uit! En inderdaad.. die Santa Montefiore-boeken, daar ben ik ook nog nooit aan begonnen omdat die kaften er zo melig uitzien. Toch maar een keer doen dus, bedankt voor de tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s