Foodprep Friday: havermoutkoekjes

In januari geef ik jullie elke vrijdag een lekker recept om het nieuwe jaar goed te starten na de heftige feestdagen! Vandaag staat er een tussendoortje op het menu dat ik zelf erg vaak maak! Deze havermoutkoekjes zijn uitstekend om rijpe bananen te verwerken, kan je overal mee naar toe nemen en zijn zelfs in te vriezen! 

 

Naar mijn gevoel is havermout echt nog steeds een onderschat product… Je kan er ongelofelijk veel mee doen! Gelukkig kan je tegenwoordig in heel wat supermarkten gewoon havermout kopen. Let wel dat je voor het onbewerkte product gaat en niet voor de voorgekookte zakjes met een smaakje: dan werken heel wat recepten niet! Ik werk bijvoorbeeld graag met de havermout van Everyday, het huismerk van Colruyt! Puur en onbewerkt: zo hebben we het graag! En stiekem ook een pak budgetvriendelijker dan de doos van een of ander bekend merk!

Ingrediënten

Voor 16 middelgrote koekjes

 • 4 kleine rijpe bananen of 200 gram ongezoete appelmoes
 • 200 gram havervlokken
 • een handje ongezouten en ongebrande noten
 • een handje rozijnen
 • 1 flinke theelepel speculooskruiden of kaneel

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven  voor op 180 graden
 • Pel de bananen en doe ze in de keukenmachine. Als je appelmoes gebruikt, doe je deze nu in de keukenmachine.
 • Voeg hieraan de havervlokken en de kruiden toe en laat draaien tot je een stevig deeg verkrijgt dat aan je lepel blijft hangen. Te lopend? Voeg dan nog wat havermout toe. Als het deeg te droog is, kan je beetje bij beetje een klein beetje water toevoegen.
 • Voeg tot slot de rozijntjes en de noten toe en laat 15 seconden draaien om de noten te hakken en erdoor te mengen.
 • Maak platte rondjes van het deeg op bakpapier op een bakplaat. Plaats tot slot in de oven. De koekjes met banaan bakken 20 minuten. Die met appelmoes slechts 15. De koekjes moeten mooi loskomen van het papier, maar ze worden niet heel krokant. Ze blijven lekker zacht, ook als ze afkoelen.
 • Smakelijk!

DSC_0917

Tip: als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke manier om je muesli- en energierepen te vervangen, is dit receptje ook top! De fruitsuikers geven je volop energie om je training met hogere intensiteit af te werken. 

Disclaimer: mijn foodprep friday campagne vindt plaats in het kader van een campagne van Colruyt: omdat we allemaal lekker, gezond en betaalbaar eten (en sporten) verdienen!

3 gedachten over “Foodprep Friday: havermoutkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s