Fitmetlien test uit: 6 gangen bij Nino’s: te veel zout!?

Op Oudejaar ging ik jarenlang feesten en drinken om vervolgens uit te kateren op 1 januari. Sinds vorig jaar doen we het anders: eten op 31 december tot we rollend naar huis kunnen en de dag erna met al die overtollige energie gaan hardlopen. Dat hardlopen is niet bepaald gelukt (met een traag rondje van 7 kilometer in plaats van 18), maar het eten hebben we gelukkig voor jullie niet overgeslagen. Genieten jullie mee van onze 6 gangen bij Nino’s in Mechelen?

DSC_0883

Zo beginnen we eraan: hapjes: brood, boter, olijventapenade en groene olijven.

DSC_0886

Daarbij nog een kreeftensoepje en een glas prosecco. Lekker, maar een lepel was handig geweest!

DSC_0887

Eliot en een glas prosecco: een uniek uitzicht dat we even moesten vastleggen.

DSC_0889

Daarna volgt het voorgerecht: Carpaccio van bresaola met cavaillon, feta en munt. De feta en de meloen vormen voor mij al een mooi uitgebalanceerd gerecht met zoet en zout, maar ik had het gevoel dat de bresaola dat evenwicht net verstoorde doordat het zout overheersend werd. Op zich wel lekker dus, maar iets te zout.

DSC_0891

Daarna volgt ravioli van truffel & boschampignons met een truffelsausje. Dit gerecht bevalt beter, maar we hebben opnieuw wel veel dorst achteraf door het hoge zoutgehalte. De pasta zelf is wel overheerlijk: versgemaakt, perfect al dente en gevuld met heerlijke champignons!

DSC_0892

Mijn favoriet van de avond: zeebaars met risotto van jonge prei, babyspinazie en doperwtjes. Dat korstje bij die zeebaars! Yum!

DSC_0895

Daarna volgt al het dessert: vanille-ijs met espresso, frangelico & hazelnootkaramel. Dit vonden we allebei eigenlijk echt niet lekker. Ik hou er sowieso niet zo van mijn calorieën te drinken en zelfs als rasechte koffieliefhebber, was de smaak voor mij te straf. Jammer, want dessert is normaal mijn favoriete gang! We lepelen allebei lekker het vanille-ijs uit het glas en storten ons op de chocolade versnaperingen!

DSC_0896

Wel heel leuk: alle versiering en confetti die we kregen om er om 12u een feestje van te maken!

Conclusie: we hebben lekker gegeten en zaten goed vol, maar het hoge zoutgehalte en het teleurstellende dessert zorgen ervoor dat ik voor Oudjaar niet snel terug zou keren! Volgend jaar maar weer wat anders uittesten!

 

3 gedachten over “Fitmetlien test uit: 6 gangen bij Nino’s: te veel zout!?

    1. Ik wil ze eigenlijk best nog eens een kans geven: ik hoorde ook weer heel veel goede dingen nadat ik de recensie online had gezet… Misschien lag het aan de Oudejaarsdag? Of ben ik gewoon minder zout eten gewend 😀

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s