Hotspot: Bavet Antwerpen

Eliot (Het Lief) houdt niet van hardlopen, maar dat koolhydraten stapelen zegt ‘em dan wel weer wat… Zeker als dat door pasta kan! Toen ik op een koude zaterdag in november na 20 kilometer voorstelde om mijn carbs te herladen door een bezoekje aan spaghettirestaurant Bavet kreeg ik dan ook een welgemeende ja, graag zonder meer en gingen we op weg! 

Bij aankomst overvalt mij een beetje een Grease gevoel: tegeltjesvloer, stoeltjes aan de bar en nog net geen enthousiaste obers met rolschaatsen! We zijn al 5 minuten verder als we rond om ons heen staren om elk pittig detail van het grappige interieur in ons op te nemen… Van de bavetten om vlekken te voorkomen tot de Bavet van Antwerpen. We blijven maar nieuwe grapjes ontdekken!

Dan neemt mijn rungry gevoel het over en is het tijd om een keuze te maken. Bavet heeft geen uitgebreide kaart: je kiest voor spaghetti (wit of bruin), maar de saus is nog even twijfelen: bolognaise naar het huisrecept, de pikante variant, met kip, veggie, kaassaus… Daarna mag je ook nog je toppings bepalen: gehaktballetjes à la Lady & the tramp, ruccola, spek, crunchy uitjes… Vervolgens nog even de kaas bepalen en misschien nog wat extra saus? De kaart is niet uitgebreid, maar het duurt zeker een kwartier voor we kunnen kiezen…

Dat we voor een portie horse (en niet dog) gaan, staat al we vast en na lang wikken en wegen ga ik voor de bruine Bavet poelet (extra kip) met extra ruccola en emmentaler kaas. Eliot voelt zich een beetje verplicht om een gekkere keuze te maken (voor mijn foto’s) en kies voor de spicey Bavet met bacon, meatballs (vanwege lady and the tramp) en parmezaanse kaas!

We amuseren ons nog even met de verschillende soorten tabasco te bekijken en met de bijzonder elegante homedesigned waterflesjes en al snel staan er twee grote dampende borden op tafel! Aanvallen maar! Ongeveer een kwartier later heb ik mijn horse naar binnen gewerkt en ben ik helemaal voldaan! Ik voel wel dat ik stevig gegeten heb, maar de pasta en saus waren lekker en voedzaam! De ruccola er doorheen is een zalige combinatie die een nootachtige toets toevoegt. De saus mocht voor mij misschien een tikkeltje minder zout (omdat ik dat absoluut niet gewend ben), maar de versheid en de mooi afgemeten portie kaas maken dat helemaal goed. Mijn loperslijf juicht: dit is een mooie herstelmaaltijd.

Het attente personeel komt daarna nog een keertje langs om Eliot nog een Ben & Jerry’s te verkopen, wat uiteraard wel lukt! We krijgen nog enkele oogrollen toegeworpen door de andere klant als hij heel romantisch de stukjes cookie dough voor mij uit het potje prutst en zich ‘opoffert’ door zelf vooral het ijs weg te werken. Ik werp een glimlachje terug en bedenk dat we toch die gehaktbal heel Lady & the trampgewijs hadden moeten opeten, gewoon om nog meliger te doen…. Die eyeroll daar gelaten zitten we heerlijk rustig en we worden zeker niet naar buiten gekeken zoals dat soms gaat in one dish zaken zoals deze. Heerlijke lunch! Voor herhaling vatbaar!

Wij gingen langs bij Bavet Antwerpen: Van Schoonbekeplein 9, Antwerpen
Meer info, menu en andere locaties op de website

9 gedachten over “Hotspot: Bavet Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s