2017 in loop- en blogstatistieken

Het einde van het jaar nadert en ook ik ben niet vies van wat cijferfeitjes! Hoeveel liep ik in 2017? Wat zijn de best gelezen artikels op mijn blog? Hoeveel bezoekers kwamen er langs? Ik vertel het u allemaal!

 1. Loopstatistieken

Volgens Strava liep ik verspreid over het hele jaar:

 • 2615,8 kilometer
 • Dat is van aan mijn deur tot net voorbij Moskou
 • Dat is 48,4 kilometer per week
 • Daar waren 2 marathons bij
 • En 32 keer liep ik meer dan 20 kilometer op zaterdag
 • Mijn meest gezette aantal stappen was in Parijs in februari: 60.125. Dat was een combo van 30 kilometer lopen en sightseeing met mijn lief.
 • Mijn tempo ging van 7 min/kilometer naar gemiddeld 5:26 min/kilometer. Dat is pas tof!
 • Ik fietste ook 3500 kilometer
 • Dat is van hier tot in Wolgograd
 • Wolgograd lijkt me verschrikkelijk om heen te fietsen.

2. Blogstatistieken

3. En dan over mezelf: 2017 in 12 hoogtepunten

 • Ik startte januari met een korte vakantie met de mama in Hasselt en omstreken. Onze band wordt elk jaar beter en dat kan ik ook dit jaar weer herhalen! Het verslag en de foto’s van deze citytrip liggen mij persoonlijk ook nauw aan het hart!
 • In februari ging ik op Valentijnsreis naar Parijs met Eliot! Dat was voor ons allebei (om privéredenen; wees maar nieuwsgierig) erg speciaal!
 • In maart bereikte ik na 2 jaar de magische 50 kilogrens en boekten we daarvoor (zoals ik mezelf beloofd had) een verre reis: richting Canada.
 • In april liep ik mijn eerste marathon. Veel zenuwen, maar een van de mooiste weekends van 2017
 • Wat deed ik in mei? Niet veel bijzonders: uit eten gaan, korte rondjes rennen en boeken lezen in de lentezon. Moet ook kunnen.

Knipsel

 • Daarna volgde runner’s talk: een gezellige dag waar vele van jullie bij waren! In juni begon ook mijn vakantie en gingen we naar Canada. Een van de mooiste hoogtepunten van dit jaar! Van de vliegreis met baby’s tot mayonaise contests in de Walmart… Die herinneringen neemt niemand ons af.
 • Daar waren we nog steeds in juli, gevolgd door 2 weken Theater aan Zee, waar ik serieus mijn fotografieskills bijschaafde en rondjes in de duinen rende! En elke dag startte met een praatje aan het koffie-apparaat over lopen… Tja… Ook mama en papa kwamen langs en enkele vriendinnen die ik al even niet meer gezien had. #gezelligheid
 • In augustus begon ik aan zee met de serieuze marathontraining voor Amsterdam. De rest van de maand stond in het teken van meer loopjes, uitstapjes richting Para Daiza en genieten van de rest van de vakantie!
 • September betekende back to work en lopen met buikgriep! Tot slot liep ik de laatste 33k training op een hele mistige dag met papa aan mijn zijde. Magische herinneringen! Dit was emotioneel een ware rotmaand, maar na regen komt zonneschijn! Letterlijk, want na 33 kilometer had ik een prachtig herfstzonnetje op mijn smoel!

33K

 • Oktober was als een droom…Ik liep Amsterdam in 3u48min.. 14 & 15 oktober waren voor mij eigenlijk de fijnste dagen van het jaar… Mama en mijn lief aan mijn zijde, zenuwachtig maar gelukkig op de 14e om met hen samen richting Amsterdam te hobbelen! Op de 15e was ik dan weer in helse pijn, maar nog nooit zo trots geweest op mezelf als toen!
 • In november hervond ik het echte loopplezier dat tijdens de ‘verplichte’ trainingen wat was kwijt geraakt en deed ik verder wat je in november doet: te vroeg kerstfilms kijken, naar de Pressdays gaan, kerstsnoepgoed testen en veel boeken lezen onder dekentjes. En lopen. Oh, en we adopteren een pup!

IMG_1391

 • In december organiseerden we voor het eerst Sunday Runday: zoals alle kleine overwinningen betekende dat veel stress, maar nog meer voldoening! Daarnaast sprak ik veel af met vriendinnetjes voor typische kerstdingen zoals een bezoekje aan de Primark en Christmas gift shopping. En tot slot heb ik nu alweer mijn warme familie om me heen, Floortje en haar speelgoedkerstboom aan onze voeten en mag ik op 25 december 25 kilometer gaan rennen… Wat een gezegend leven!

Het was een prachtig jaar! Hierbij neem ik ook de gelegenheid aan om jullie, de lezers, te bedanken! Mijn blog geeft mij zoveel plezier: dat had ik nooit verwacht. Een dikke dankjewel om er dit jaar bij te zijn, te delen, te adviseren en te volgen! Hopelijk tot in 2018!

 

5 gedachten over “2017 in loop- en blogstatistieken

 1. Lien, ik leerde je in 2017 kennen (blog, facebook, messenger en in december zelfs int echt😉). Met plezier lees ik bijna dagelijks je schrijfsels en alhoewel je mijn dochter zou kunnen zijn, kan je me enorm inspireren. Je bent een fijne meid. Voor 2018 wens ik jou (en lief en familie) het allerbeste, op alle gebied. Dikke zoen xxx

  Like

  1. Aah, Cami! Zo een lief berichtje! Precies in het kader zoals ik je heb leren kennen dit jaar: warm, sterk en sportief! In 2018 geven we er ‘een lap’ op met meer spannende loopjes Enzo!

   Like

 2. Wat een leuk overzicht! Ik leerde eerder dit jaar je blog kennen en kijk nu al uit naar al je verhalen volgend jaar 🙂 Fijne eindejaarsfeesten & een fantastisch 2018!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s