The Fooddiaries: december

Begin december probeer ik het altijd een beetje rustig aan te doen met de gedachte dat er genoeg gesnoept zal worden aan het einde. Maar natuurlijk komt sinterklaas ook langs en moeten er heel wat recepten getest worden met ook op het kerstdiner, dat ook dit jaar door mij in elkaar geflanst wordt! Kijken jullie mee?

Oke, we starten met heel wat ontbijtvariatie! Ik maakte zelf bosbessenspread voor op mijn pitabrood met chiazaadjes en dat beviel zo goed dat ik de rest met een lepeltje opat.
#SorryNotSorry
Daarnaast testte ik van de hand van Atelier Millevaches hun flespompoen met rode ui en feta! Dat was zo lekker dat ik het later op de maand ook zelf nog eens maakte. Oh, en eitjes op zaterdag na het lopen: smaakt altijd, al was deze portie voor mijn lief omdat dit voor mij wat te weinig was na 20 k.

Deze smoothiebowl van rijpe peer, rode biet en vanille-smart protein is zo lekker! Op een of andere manier ontstaat er altijd een heel fluffy structuur in de keukenmachine als ik dit mix met water erbij. Iemand hier een verklaring voor? De volkoren cornflakes bovenop is gewoon van Aldi en heeft maar 12 gram suiker, maar smaakt naar de Frosties die ik als kind at! Yum!

En dan foodprep voor de lunch op het werk: eentje met boschamchampignons en gerookte kip, eentje met twee eitjes en een giga linzensaladetoren!

Niet de mooiste foto, maar deze eiwitpannenkoeken (of eerder scrambled pancakes) verdienen toch een vermelding! Daarnaast maakte ik nog een stoofpotje met broccoli, wokgroente en tomatensaus.

Ik maakte ook weer pindasoep en zette de Aziatische sfeer nog wat verder met zoete aardappel in sojasaus met Chinese wokgroente en gember.

Bijzondere vermelding voor deze salade met zeevruchten (nieuw bij de Lidl, wat een leuke ontdekking, die zeevruchten!). En nog lekkerder: mijn eerste geslaagde tofugerecht door een marinade van sojasaus, gember en koriander. Pittig, een beetje zout, maar oh zo geslaagd.

Enkele gerechten van op Sunday Runday: bulgur met witte kaas, courgette en pastinaak a.k.a. mijn beste recept ooit, volgens mijn goede vriend en bourgondiër Jeroen! Het recept binnenkort online! Verder maakte ik nog havermoutkoekjes, veel soorten hummus, kikkererwtensalade met rozijntjes en zoete worteltjes en Israeli salad! Ook van de koekjes en de kikkererwten zullen de recepten nog volgen.

Dan nog even de hummus: natuur, pompoen met geitenkaas en erwtjes met munt. Ik maakte ook zalmrissotto met prei en geitenkaas!

Tot slot nog wat werkgerechtjes: salades met bonen, volkoren couscous of polenta waren populair. En bij een bezoekje aan Brussel at ik nog pittige pompoensoep mèt koriander, maar vooral met een groot stuk geitenkaasquiche ernaast. Zo lekker!

Waarvan zou jij graag het recept willen?

Groetjes,

Lien

 

2 gedachten over “The Fooddiaries: december

  1. Ziet er allemaal lekker uit 🙂 Maar ben wel benieuwd naar het recept voor het stoofpotje met broccoli, wokgroente en tomatensaus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s