Het-is-bijna-Kerstmis-tag

 

Hoelang nog tot het kerst is?

Het is op dit moment 7 november. Nog erg lang dus…!

Op een schaal van 1 t/m 10, hoe erg kijk jij uit naar kerst?

Het feit dat ik ik dit al op 7 november schrijf, zegt vermoedelijk genoeg!

Wat ga jij doen met kerst dit jaar?

Ik steek op kerstavond een handje toe bij mijn ouders in de zaak: eigenlijk is dat pure familytime! In de avond gaan we gourmetten met mijn broer, oma, opa en vriend erbij! De dag erna, op Kerstmis zelf, ga ik waarschijnlijk 25 kilometer rennen (ja, echt!) en sta ik opnieuw bij mama en papa in de zaak tot een uur of 3 in de namiddag. Daarna doen we restjesgourmet.

Hoe vierde je Kerstmis als kind?

Eigenlijk niet zo heel erg veel anders. vanaf de middag hielpen we mama met de gourmet voor te bereiden en de tafel te dekken. Daarna kwamen mijn oma’s en opa om samen te eten, keken we Home Alone en gingen we naar de middernachtmis. Dat laatste doe ik al een paar jaar niet meer, maar Home Alone of The gremlins kijken we nog altijd. Op Kerstmis zelf hing ik een beetje rond in huis tot de winkel sloot en deden we restjesgourmet.

Heb je ook slechte herinneringen aan Kerstmis?

Nee, behalve de 5 jaar dat ik in deze periode moest blokken! Dat vond ik echt verschrikkelijk als rasechte strever… Ik was totaal niet in de sfeer en wilde eigenlijk liever verder werken… Broodjes met gesmolten raclettekaas eten vond ik toen wel weer leuk: dat was echt mijn craving tijdens de examens, samen met lays baked paprika.

Wanneer zet jij de kerstboom op?

De dag voor Kerstmis en we houden het eenvoudig: mijn ouders hebben een zaak in kerstartikelen. We hebben tegen die tijd al duizend bomen versierd! Om de zoveel jaar gaan we er dan wel eens voor en hebben we een superfancy op-en-top-trendy boom.

Hoe ziet jouw ideale boom eruit?

Dat is vermoedelijk eentje met miniflesjes pompoenbier, bezemsteeltjes en toverstafjes. A.k.a. Een Harry Potterboom!

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Echt en liefst formaatje kerk.

Wat voor kleur ballen zitten er in de boom?

Goud vind ik wel tof!

Hang je buitenverlichting?

Volgens mij zie je ons huis vanuit de ruimte nog terug.

Wat is je favoriete kerstliedje?

Ik kan echt niet kiezen… Deze als ik op een rustige avond in december lekker warm met een kopje thee blogjes schrijf of kerstverhalen lees:

Deze als ik op Kerstochtend na 25 kilometer in mijn ondergoed dans

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meest uit? En wat zet je NIET op tafel?

Broodjes met raclettekaas, hartige minipannekoekjes, gebakken champignons met uitjes, kwarteleitjes en pitavleesjes bij de gourmet! Wij halen die bij Bart en Graciana in Wolvertem, mijn favoriete twee-huizen-en-een-kerk dorpje! Dessert halen we meestal bij Niki  in Mechelen. Dat is ook de perfecte plek als je zoekt naar van die koekenmannetjes voor in de boom.

Welke snack past voor jou perfect bij Kerstmis?

Diezelfde koekenmannetjes! En verder pralines van Neuhaus, want die hebben we altijd bij mijn oma! Deze met mokka en witte chocolade is mijn favoriet op dit moment!

5020295CHCA

Wat voor outfit draag jij meestal met kerst?

De dagen eromheen een comfy skinny jeans en een foute kersttrui. Voor het feestje zelf trek ik meestal een jurkje aan dat goed bij mij past: lekker boho kerst vieren.

Hoe ziet kerst er bij jou over 25 jaar uit?

Ik hoop dan nog steeds ’s ochtends te gaan lopen: niets leuker dan gaan rennen en zien hoe iedereen rustig aan wakker wordt, koffiekoeken gaat halen of aan het kerstontbijt gaat! Daarnaast hoop ik Kerstmis dan nog steeds samen met mijn familie te vieren. Samen. Meer moet dat niet zijn. Een fancy boom of kreeft op tafel hoeft echt niet: als we maar samen zijn.

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

Buiten spelen of een paar uur rennen en vervolgens kerstfilms kijken met koffie met maple syrup. Mag dat ook?

Wat geeft jou nou echt HET kerstgevoel? Heb je een traditie?

Home alone kijken, dansen op kerstmuziek en de kaarsjes aansteken terwijl papa op de oude LP een kerstplaat oplegt… Op zich hebben we niet zo’n vaste tradities, maar ik vind het wel belangrijk zowel op 24 als op 25 december samen met familie door te brengen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s